Kalas, Skräp och Cruising

2012-05-12 @ 22:59:09

Härlig sovmorgon började min dag med, brukar inte kunna somna djupt efter barnen och Kristian klivit upp men det är skönt att vakna till och ligga och dra sig i alla fall. Vi myste länge länge i soffan med barnen så det blev en sen frukost, bestående av gröt som vanligt. Frukostarna med hela familjen är nog en av de bästa sakerna med helger.

Idag var det kalasdags, Adrians bästa kompis hade 5-årskalas. Små grabbar är inte så små längre. Vi frågade vad han önskade sig och hans mamma tipsade om en sverige-fotbollsdress. Det blev han jättenöjd över och skulle ta på på en gång, gokillen. Både Adrian och Clara var bjudna och Clara speciellt tyckte det var spännande, när man är så liten så blir det inte så många kalas. Lagomt med barn och vädligt snälla allihop, dem lekte fint medan vi föräldrar satt och umgicks. Mysig start på dagen och barnen tyckte det var roligt.

Jag och Adrian tog en tur ner till återvinningen och slängde lite. Så gör vi miljön någon tjänst i alla fall, vi bor ju så nära. Sa det till adrian om alla gjorde det, vad lite sopor det skulle bli då. Vi hade mest plast och kartong idag, några glas som kraschat hemma fick också åka med. Bra att göra barnen lite medveten om att det vi återvinner blir till nytt igen.

Clara var lite trött efter kalaset idag så hon satt i sin hörna och lekte men rätt vad det var så tömde hon ut alla sina nallar och lade sig och sov mitt i. Där låg hon så skönt så hon fick sova färdigt där också. 

Efter middagen tog vi på oss kläder och gick upp för att titta på alla bilar på Cruisingen, Adrian är alltid lika lycklig då han får gå och titta på bilarna, "jag vill åka", var något han sa hela tiden, kanske om en 15 år åker han runt i en bil, en röd som han sa. Clara kom inte ihåg från förra året så för henne var det något helt nytt och sa "en till aggabil, många aggabila". Vi mötte upp kompisarna som hade kalaset idag och stod med dem. Adrians bästa kompis fick åka med en kompis och ett större leende har ja aldrig sett. Adrian däremot blev ju ännu muttrare, men var glad över sin kompis skull också! Clara stod och var väldigt fundersam över dem som sjöng högt och var glad i hågen, riktigt konstiga tyckte hon nog att dem var. Men attans kallt var det ute och vi gick hemöver efter vi stått där 2 timmar och huttrat. Barnen var mycket klädd, men små händerna på clara blev lite kalla. Sitta i vagnen de skulle hon ju inte göra, hon skulle stå med Adrian. 

Nu sitter vi och myser med kvällsfika och under filten i soffan. Någon dag ska barnen få känna att det är helg och får vara uppe en stund. Det brukar aldrig göra skillnad på morgonen dagen efter, dem vaknar som efter klockan ändå. 

Varit en toppendag och imorgon väntar ännu en mysdag. 

                

... en slank han ner i diket       Goaste killen                Älskar er mammas hjärtan

Kommentarer


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback