Planera och förbereda

2012-04-29 @ 21:24:24

Började vår dag med gåbingo med vännerna M & sonen J. Adrian och J är bästa kompisar och går på dagis med varandra och vi träffas då och då med barnen då vi känner dem även innan de gick på dagis tillsammans. Och söndagsbingon har liksom blivit till en liten tradition nu för vår familj och vi har nu fått med dem också. Grabbarna springer alltid varvet runt och tar alla siffror med glans. Idag var bara jag och Adrian från vår familj då Kristian skulle fixa bilen hos syster och Clara fick följa med för att vara med favoriterna i hennes liv, Moster och Daniel. 
    
Ingen vinst på bingobrickorna blev det men nöjda ändå fikade vi och köpte lotter. På lotterna hade sonen däremot mer tur och vann på två av sina tio. Kompisen vann inget så Adrian gav bort en del av sin vinst efter att jag talat med honom. Efteråt fick han världens kram och ett tack och även då jag släppte av tackade J igen för det. Då talade ja med adrian och sa det att vad roligt det är att göra någon annan glad, han höll med och tyckte det var roligare att se sin kompis glad. Vi pratar i övrigt mycket hemma om känslor och är alltid öppna med Adrian om allt. För jag vill att han ska få visa känslor och förstå olika känslor.

Resten av dagen har gått till att förbereda morgondagen hos syster. Dem ska elda upp det som de slitit ur huset under renoveringen och vi och några andra dem känner har fått bidra till en majbrasa ute på deras legda (eller hur det stavas). Så imorgon ska vi vara där med massa vänner och mysa. 

Vi och några till ska sova över så då tänkte vi gå ihop och äta go-frukost. Så jag åkte med syster och Clara och handlade. Vi tog lilla bilen och det var knappt med utrymme så då förstår ni att de blev rätt så mycket handlat.

Vi stannade ett tag hos syster medan Kristian fixade bilen. Mös ute såklart när det var så fint väder. Men när vi skulle åka hemåt så säger gumman snopet "Äta bat!!". Så Syster frågade om hon ville stanna och sova över så gumman blev kvar där. Hon trivs så bra där och jag känner mig alltid trygg att lämna henne där. Men självklart blir det tyst hemma men det är nyttigt för alla parter. Vi träffar ju gumman imorgon <3 

 
Vår familj ska sova i husvagnen som Kristian hade när han studerade nere i stockholm och den har stått nu så kvällen tillbringades till att städa och vädra den. Nu är den fräsch och det är även värme på så den inte är iskall imorgon. Nu är det bara lite packning med varma kläder kvar inför imorgon. 


Godnatt allihop!!     




Vackraste busfrö vad vi älskar!!! Syns imorgon.

Sköna helg

2012-04-28 @ 20:56:03

Ja visst är det väl skönt med helg ibland? Men man ha för det mesta fullt upp ändå, men det sker på ett friare sätt ;) Vår helg började med en tidig kväll i går och det medförde att vi var väldigt pigga imorse då vi vaknade. Jag var den som var uppe först på grund av att blåsan inte alls kunde hejda sig tills jag vaknade, minuten senre vaknade gumman. "mollon mamma, åve änge" (Jag höll inte med henne riktigt då klockan var 7), för att sen upprepa samma fras då storebror var vaken.

Det bästa med helgmornar är att man får mysa med sina små hur länge man vill och det tar vi alltid vara på. Syster ringde då hon vaknat och frågade om vår bestämda shoppingtur blev av, så då blev det fart med frukost och påklädning. Det sköna med att ha Kristian hemma nu är att man kan ta med sig en av barnen, idag var det Adrians tur att följa, dels för att Clara ska sova på dan och dels för att Adrian ibland också behöver åka själv, Clara har varit hemma sjuk så myckt så då har man fått den lilla egentiden med henne :)
     En sväng till stan blev det först och sen en sväng på birsta. Jag var ute efter en tröja men det var mestadels sommarkläder överallt så får nog nöja mig med det jag har tills värmen kommer :) Härligt att den är på väg nu!!!

Då jag jobbade i veckan så fick barnen på förskolan måla med färger ut flaska. Så det var en annan sak jag köpte på birsta. Att måla med vattenfärg blir inte lika levande så nu har vi något att varva med. 

Avslutade vår dag med en tur ut i lekparken. Solen sken så varmt och skönt. Gumman tog med sin docka ut på en promenad och Bubben sin traktor såklart ;) Kristian fick fixa mat medan vi var ute så vi hann vara ute en stund längre. 

Gumman hon är inte riktigt pigg och jag börjar bli lite orolig över henne nu :( Hon äter inte igen och idag sammanlagt har hon ätit banan, banan och banan samt druckit lite festis och mjölk men inte något mål mat :(. Hon har fått vara på toa men nu är de tvärt emot hennes hårda mage igen. Vi har en tid hos läkaren i maj och då ska de tas mer tester för att se vad hennes hårda mage beror på. Det har hållt på sen hon var sex månader och aldrig blivit "normalt". Våran lilla gumma, tycker så synd om henne då hon sitter på toan ibland, hon har medel mot magen men det biter inte. Sen hon var två år har hon varit torr och det undelättar lite för henne att hon kan sitta i lugn och ro på pottan eller toan. Gumman lade sig redan halv 8 trots att sov två timmar på dagen, så hoppas hon sover bort alla bakterier.

Kvällsbadat har jag och Adrian gjort men nu när han börjar bli stora killen så blir det lite plats i badet. 

Nu myser grabbarna med tv-spelskväll och då fick jag juh tid att sitta här! 


Bjuder på fina bilder från våra helg hittils :)

        
   Mamma Älskar er mina små hjärtan <3 <3


Helg i isolering!

2012-04-22 @ 21:12:15

Fredag natt överraskade magsjukan oss, gumman vaknade på natten och kräktes. Hon sov bredvid mig i sängen så Kristian var och firade arbetskamrater i stan. Jag vaknade av att hon var ledsen och märkte att det var något i sängen, men det var väldigt lite och jag tänkt de var kanske av förkylning och att det var för hostan hon hade. Hon ville lägga sig i sin säng efteråt istället och somnade på en gång men fick bara sova en timme så vaknade hon igen och då insåg ja att det var magsjuka hon fått lillgumman :( Så då hamnade hon i duschen,  sov ytterligare en halvtimme. Precis då kom kristian hem och kunde hjälpa till lite grann, men han valde då rätt kväll att gå ut och roa sig, det underlättar alltid då man är två. Clara har aldrig haft magsjuka så hon blev väldigt skärrad lillgumman, huga vad jag led med henne, jag tar hellre alla bakterier . Men sen fick hon faktiskt sova lillpluttan, hon var så duktig.

Så helgen har vi tillbringat inne i fall någon av oss andra bar smitta, än har ingen av oss dock blivit dåliga. Jag hoppas att Adrian slipper det, han har haft magsjuka två ggr förrut men de var ett tag sen nu. Vi har legat på spänn och haft hinkarna framme och varit förberedda och än är de vel inte lungt :( Gumman var pigg igen redan lördags morse och har ätit och lekt hela helgen så imorgon blir det dagis då det gått över 48 timmar sen sista och hon är pigg med aptit igen. 
     Men helgen har lett till att vi hunnit mycket här hemma. Vi har rensat alla köksskåpen. Mycket som åkte till återvinning och en del till källaren som bara står och tar plats. Så nu är det rensat och torkat överallt. Skönt att ha det gjort. Sen har det ju blivit mycket tvätt. Vi tog en sväng till återvinningen jag o Adrian också, jobbigt att göra det då vi då o då mött adrians fina fröken där då hon varit med hunden. Det tar tid att få det att gå in att hon inte finns längre och hela helgen har adrian pratat om henne och minnen. Då han såg en cykel som liknade hennes, då han plockade med teckningar och han har även använt uttryck som vi aldrig hört och när vi frågat så sa han att det var hans fröken som brukade säga så. Då vi åkte från syster i fredags så ville han åka vägen förbi hennes hus för att han saknade henne så mycket. Vi kommer prata länge om dig och alla fina minnen du skapat med adrian!

Kvällen har vi slutat med att städa barnens rum tillsammans med dem. skönt att ha fint då de är en full vecka igen :) Båda är duschade och redo för en ny dagisvecka. 

Avslutar med en sak adrian frågade idag då jag såg någon som blev så känslokall, men sa bara "vad kall hon var"! "Mamma hur vet du att hon blev kall"? :) 


Godnatt alla där ute och håll tummarna att Adrian klarar sig först o främst och att även vi vuxna gör det från bacillerna. 



        Älskade Sötnosar!! :) bild ett clara håller en stjärna :) bild två mätning av lillasyster :) bild tre mina vackraste busfrön :)

Äntligen fredag!!

2012-04-20 @ 23:44:02

Lyckan var gjord i onsdags då vår lärare berättade att fredagen (vilket är idag) skulle vi sluta klockan 11 istället för 12. Så idag var det en härligt tidig dag. Visst när man får jobb kommer man jobba i snitt 8 timmar per dag, MEN då är det lite mer variation än det är i skolan. Att sitta i ett klassrum tillsammans med ca 20 pers blir riktigt varmt och det blir väldigt mycket information på kort tid vilket leder till att man blir helt slut i hjärnan. Så nog kan man säga att helgen är välkommen!!

Clara har blivit förkyld igen och fått vara hemma med Kristian i två dagar och Adrian fick vara ledig :) Skönt att jag kunde gå på skolan och återigen glad över att han är på hemmaplan igen. Men nu är gumman redan piggare så att vara ledig nu gör nog henne gott :)

Väl hemma idag så tog jag med mig barnen och mamma och hämtade upp mat på kinarestaurangen och åkte till stugan. Fick bli lite biff med bambuskott och friterad kyckling för mig och mamma och för barnen strips och köttbullar. Så blev det lite mys ute på gården :) sparka fotboll, hoppa studsmatta och åka bobbycar. Adrian är inne på sitt 5:e år på sin bil men han vill inte hä iväg den!  Nu är den väldigt liten till honom men han få ha den tills den brakar :) 

En birtstatripp har vi också hunnit med idag  ed syster. Mycket smått och gott hamnade i påsar :) men allt var saker som verkligen behövs. Som sandaler och solhatt till adrian (utlandet), skor till mig. Var sugen på stövlar också men hittade inga jag fattade tycke för får vänta in lite kanke :) Sen ringklocka/pipdjur till barnens cyklar och det behövdes ett par nya vattenavvisande vind o regnntåligayxor tilll Adrian, Ett par lindeberg. som ja hopas håller ett tag till. 
  .

Kvällen så var älskling bortbjuden med jobbet så ja o barnen blev bjudna till syster :) L och C kom med sina
barn också :) Så kvällen blev alldeles i lagomt tempo :)

Full rulle

2012-04-16 @ 21:37:21

Så har en halv dag i härnösand gått, vi har samtalat om allt möjligt idag. Mycket om läs och skrivinlärning, vilka olika åldar dem lär sig olika saker mm. Sista timmarna var verkligen onödig tid bara, vår lärare föreläste om "hur pojkar och flickor lär sig läsa". Ja det grundar ju sig såklart på forskning och då var det inne på könsroller inom ditt och datt. Bland annat om färger och den väldiskuterade rosa! De var till o med mammor som inte ville att sina döttrar skulle ha rosa just för att då skulle tjejerna inte ses som starka och modiga, killar kunde ju inte heller ha rosa då de kunde ses som tjejigt och även leda till att de blev homosexuella. Tjejerna skulle helst ha mörblå, grönt eller svart! Det är vel otroligt sjukt att människor tänker på detta sätt??? Jag har har aldrig haft dödskallar på A då han var liten, nu har det kommit något plagg men nä inte mycket, varför? Jo för ja tycker inte barn ska vara tuffa genom att bära kläder med skelettdelar på! Döda kroppsdelar på barn nääää! Då tycker ja de ska få välja själv då de blir stora. Men nog om de! Föreläsningen tog upp sånt som vi kan utantill och som dessutom inte har någon del i våra uppgifter, de är de man känner man tjänar på mest!

Vi fick iaf sluta tidigare så ja kunde hämta sötnosarna. Hann stå o prata med personal innan A kom springande. Det hade varit en lugn dag och den hade fått gå efter barnens behov. När A väl kom springandes så tog han med mig till minnesboken som ligger på det fina bordet som är till minne för vår fröken, där hade han skrivit hej och hennes namn och sitt egna namn efteråt och det värmde mitt mammahjärta, han var¨så glad och nöjd att han kunnat skriva sista orden som en tanke till henne i boken. Jag skrev häromdagen " Tack älskade ....... för att du funnits för våra barn. Tack för alla råd och all ömhet. Vi kommer aldrig glömma dig och vi saknar dig. Nu finns du i våra hjärtan. Sov så gott / Alla våra namn." Huga vad jobbigt det är att se henne på bordet varje dag istället för att möta henne personligen. 

Denna vecka är så svår att hinna med allt, men handla idag var ett måste så jag och sonen tog en lidl sväng. Lilla C och K åkte till farmor och farfar medan jag och A handlade. Så stannade vi på en snabbfika vi också då vi handlat färdigt :) 

Nu sover våra små pluttar och jag slog mig med en duns ner i soffan.  

Imorgon är de långdag i Hsand, huvvan :/

Sovmorgon....

2012-04-16 @ 10:09:39

Har jag och barnen tagit idag! Då jag börjar efter lunch så får barnen börja kvart i 11 idag istället. Det blir en lagom start på veckan då resten av veckan blir 9,5 timme per dag på förskolan. Tur jag har min älskling hemma så att han kan hämta och lämna barnen då jag är i härnösand. Annars har timmarna mina inneveckor legat på 10,5 timme på förskolan. Nu hinns det med middag lite tidigare och barnen hinner att komma hem och varva ner innan läggdags. 

Det har varit en jobbig tid då K pluggat nere i sthlm. Långa dagar och en trött mamma här hemma, nu kan jag lugnt åka hem från skolan och veta att barnen redan är hämtade och behöver inte stressa hem för att laga middag. Sen att underlaget på vägen är bättre gör att vi kan komma hem en 10 minuter fortare än vanligt. 

Nu på morgonen har jag hunnit duscha lilla C och A har suttit i badet. Mina barn är verkligen som natt och dag i både utseende och personlighet. A gick lagomt tidigt 3 dagar efter sin 1-årsdag men har haft svårt med grovmotorik som att klättra och springa och började prata då han var 1½ år och hade ett väl utvecklat tal då han var 2 år, han älskar att bada och myser gärna under jättevarmt vatten i duschen. A är lång och har grov benstomme. Adrian är rätt så lugn då han blir arg och slår mer eller sparkar på saker än att skrika rakt ut.
     C gick då hon var 1,3 år, men satt tidigt har alltid varit duktig på grovmotorik som att klättra upp i soffan och på stolar och har väldig fart då hon rör sig, hon är bekväm då det gäller talet och har nästan precis vid 2½ börjat prata förståeligt, peka har varit hennes melodi. C HATAR att duscha och bada, att få vatten över huvudet hatar hon, så de blir alltid en snabb dusch. C är liten och har liten benstomme, alla kläder vi sparat efter storebror ramlar av henne och finns det inte knappar som man kan dra åt resåret med eller snören på kläder så ramlar de oftast av. Hon har även ett otroligt humör och står alltid och stampar och skriker då något inte går hennes väg.

Som mamma är det så roligt att följa 2 helt olika personer, man kan inte på något sätt jämföra dem även fast man gjorde det i början så vet jag nu att de är så olika att det inte går. Jag älskar mina små så otroligt och vet att dem hittar sina vägar i att utvecklas och är inte längre orolig :) <3 <3 <3


Städdag

2012-04-14 @ 21:25:03

Efter ett par tunga dagar har vi idag fått tagit tag i något som legat på is STÄDNING!!

Älsklingen tog badrummet, röjde bland barnens leksaker i badkaret, rensade bland alla flaskor som stod ovanpå skåpet och flyttade runt lite. Det blev så luftigt och ljust då ljuset nu även sprider sig uppåt. Små handdukarna fick flytta in i linneskåpet och lämnade då plats åt alla hudkrämer och hårprodukter. Solkrämerna är vel dumt att ha framme så de kom upp i ett skåp de med. Det var behövligt med en storstädning där. Vi insåg att det kan behövas lite mer förvaring, som en hylla att ställa tvättmedel och sköljmedel på, kanske extra schampon och tvålar också kan få trängas där. Lite beröm fick han iaf ;)

Jag själv tog tag i disken och den kända tvätten. Det skulle både vikas och hängas. Det blev även en tur till återvinningen. Vi skaffade nytt system ute på vår balkong för återvinning så nu blev det genast enklare. De andra vi hade var som plastpåsar och var svåra att göra ren och de tappade fort formen.
Dessa är vi jättenöjda med!!
SORTERA Avfallskärl med lock IKEA Vikbart lock; kan öppnas då lådan är staplad.

Jag och A hann även med att åka på klädeuppsammlingen, tanka stora bilen och handla lite för kvällen. Bubbelvatten som går som smör här hemma på helgerna handlades det såklart! Dricka har vi inte haft hemma på flera månader, riktigt duktigt av oss. Men alla i familjen älskar bubbelvatten och det kan drickas flera glas av jämfört med dricka som man vill begränsa :) 

Fredagsmyset bestod av en hyrd film till barnen, Nalle Puh, chips och dipp (som jag själv inte hann äta). Jag satt vid datan och såg en serie på svtplay, "födda 2010". Ja klart de handlar om bebisar, de går ju inte att se nog av!! Jag själv är nöjd med att mysa med andras nu faktiskt och titta på dem såklart :) 

Så avslutade karlarna kvällen med en cykeltur, bra med luft och så tror jag det behövdes göras av med lite energi för sonen. Jag & gumman blev hemma vi och då ville hon se se "Apan", självklart och då kunde jag sätta mig här.

Efter en tung vecka har sonen nu bett om att vi inte pratar om fröken ett tag och det är något vi absolut lyssnar till, det verkar som alla tankar kommit ut och att han vill tänka på henne ifred så då lyssnar vi till det. Även fasst jag ägnar många tankar varje dag åt henne och hennes familj, det är vel inte konstigt heller då hon var en sån underbar människa som vi saknar jättemycket <3. 



 

 

Medan storebror och pappa förberedde sina cyklar så passade gumman på att göra lite fint :)

Cykla eller bada??

2012-04-13 @ 11:31:40

Idag tog vi oss en välförtjänt sovmorgon, eller ja vi hade tänkt göra det men lillasyster var pigg som en lärka redan tjugo i sju så de var bara masa sig upp o mysa i soffan då. Storebror vaknade inte långt därefter så vi fick en mysig stund i soffan i stället för att sova. En annan som sov de var mannen i huset, så när han klev upp fråga han varför ja inte väckt honom då han stängt av klockan (som vanligt!!). Men ja hade ju sagt åt honom flera ggr att kliva upp.

En kort dag för barnen idag med men sonen ville helt vara hemma helt och hållet. Jag hade ju hållt dem hemma om jag kunde det, men de ligger bak i ryggen på mig alla böcker så halva dagar är vad jag kunnat deala ihop med honom. Visst förstår ja honom efter allt som hänt och plus det att de inte finns många barn på dagis då det är lov.

Väl på förskoan behövde jag samtala med en fröken om lite ditt och datt och vi pratade om det mesta så tiden rann i väg. Så när jag kommer ut igen är han väldigt ledsen och skulle absolut hem! Men med en klump i hjärtat fick jag ju säga det att han fick längta till badhuset idag istället och att tiden skulle gå fort! Men då säger han ledsen och uprörd att han vill hellre cykla på sin nya cykel. Så nu när jag kom hem så tänkte ja att ja kanske vi skulle skippat bad och varit ute istället, de är ju soligt och grannt! O dessutom skulle jag behövt ägnat min lunch på birsta för att hitta ny bikini så då skippar vi bad idag och njuter ute istället, bra idé från gobubben. Gumman kommer klaga att hon ska till badhuset men ja får se kanske man kan ta de imorgon istället. En fröken som verkligen kommit in i en härlig utveklingsfas! Tar i från tårna då hon säger ifrån och allt är kan själv och stor tjej. Tur jag har tålamod :) 

Få se vad helgen sedan har att bjuda på?? Brukar ju alltid bli en sväng till syster och busa men hon ska jobba i helgen så det faller bort. En sak har vi bokad och det är ett besök hos kristians mormor, det skulle vi gjort i påsk men just den dagen o tiden vi tänkt åka så var hon borta på kalas :) Men nu vet vi att hon kommer vara hemma. Hon gillar barnen så mycket och nu är vi ju friska också.

Nu ska jag luncha och sätta mig och avsluta en skoluppgift. 

Trevlig helg allihopa :)  

Premiär ny blogg!!!

2012-04-12 @ 23:40:04

Ja idag har bästaste Bella hjälpt mig med nytt utseende på bloggen, var meningen vi skulle gjort de för längesen men ähh ni vet hur de är man drar på det tills man till slut bestämmer sig att de dröjt alldeles för länge.

En mycket tung vecka börjar lida mot sitt slut. Då vi i går morse möttes av de hemskaste orden man vet. Bortgång :( Sonens finaste fröken hade plötsligt fallit ihop i sitt hem och avlidit. Jag bröt ihop då jag fick veta då denna människa varit allt för oss senaste åren medan kristian varit borta som jag sa till henne så var dem ju de enda som var normalt för barnen, hemma bar allt annorlunda utan pappa, men hon gav mig trygghet och fick alltid A att känna sig välkommer och trygg. Hon hade varmt hjärta och var rak och ärlig precis så som man uppskattar att någon är. För oss var hon inte bara en pedagog utan en vän och ett stöd, sonens bästa vän. Hon hade mycket 5-åringarna på dagis och var för alla där en vän som lekte med dem och lärde dem allt hon kunde, alltid med nya ideér för att utveckla våra barn. A han tyr sig lätt till en och håller hårt i den, hon var den för honom, han pratade mer om henne efter dagis än sina vänner, vad hon lärt dem och vad hon sagt. Även då jag skriver nu kan jag inte förstå att denna fina människa som haft adrian i nästan 3 år är borta för alltid, att hon aldrig kommer ge oss den värmen igen, vackra leende eller goa skratt. Hon gav alltid tid på morgonen för att prata, gav fina råd och berättade om hur dagen skulle se ut eller hur dagen varit, hon var även sonens egna inskolningsfröken och med henne hade vi all kontakt om de var något och det var aldrig något vi oroade oss över att ta upp saker med henne. Idag är jag glad att jag berättade för henne hur bra hon var ofta och hur trygg hon gjorde oss!!! Lider med hennes familj som förlorat henne. Idag då jag lämnade på förskolan var det något som inte stämde, för tyst och tomt. Hon har lämnat ett tomrum som aldrig kommer fyllas igen.... A han prata om henne och säger att han aldrig vill glömma hur hon var eller såg ut, "min bästa fröken". Nu ska vi så gott som de går bearbeta denna stora sorg och saknad men barn är barn och dem hittar sitt sätt och det verkar gå bra även fast han med bessviken röst berättar saker de aldrig kommer få göra tillsammans igen.......

Dagarna har varit lugna och vi har tagit korta dagar på förskolan. Idag packade jag med mellanmål och tog med barnen och åkte för premiärtur till stugan för i år. Det var snö kvar men vi kunde gå över den och ställa bilen långt nere, bobbycar´ena var det som skulle ut ur förrådet först och det sysslade dem med medan jag satte upp studsmattan, vilket gick rätt så smärtfritt.. Sen var det hoppa och hoppa bara. Gumman var ju bara året förra året vid den här tiden så för henne var de ju något nytt. Men vad hon njöt :) Ingen ville hem då de var dags men efter att städat ihop gården så var de rätt så nöjda. Gumman vinkade och sa "hedå tugan, komme baka" (hejdå stugan kommer tillbaka). Och det blir det ju flera gånger om att vi åker dit nu.

På kvällen åkte ja så till Bella för att fixa bloggen, hon ha lite mer tålamod än mig och lite pillrigare med text mm. Så hon fick ju till det jättebra!! Så nöjd med den :) Tack min vän!!! A var med och han somnade i bilen på vägen hem. De har sovmorgon imorgon så därför kunde han följa med. Men nästa gång åker ja själv minsann, hann vara där en 20 min och sen ville han hem. Men fick en surrstund med Bella iaf.

Ne sängen kallar inför sömn och en ny morgondag, den lär vel inte bli bättre men inte sämre heller!!

Natti natt!!!!