Mysfredag...

2011-10-28 @ 18:01:42

Så var det äntligen fredag, något hela familjen alltid ser fram emot. Hämtar tidigt från dagis, mysa hemma och självklart Idol!!

Idag fyller min mormor 69 år och vi har varit med henne på kina restaurangen och ätit. God mat men det var faktiskt lite smaklöst. Barnen var överallt och stojjade och härjade, vilket gör mig jättestressad då det bara var jag, älsklingen var inte med för fördelen med att vara två är att man kan hjälpas åt att springa varannan gång. När de är tillsammans så kan de verkligen konsten att härja mina busfrön, börjar en springa så springer den andre. Men jag fick äta min mat VARM i alla fall. Men emellanåt visade de även sina bästa sidor ;) 
    Så precis när efterrätten var uppäten så ringde kära svärmor och skulle hämta sonen och hämta sin nya bil :) För några veckor sen hämtade svärfar sin nya företagsbil och då fick han följa med så de bestämde att han även skulle med och hämta svärmors bil. Det är jätteuppskattat både från sone



ns sida och min sida. Eftersom han älska bilar så ska han vara med och åka den första ggn :) och då han åkt blev tempot på dottern lite lugnare :P

Vi åkte och handlade bara jag och gumman och hon var så duktig när hon gick med sin lilla vagn, och som jag sa tempot blir helt annorlunda, med bara en av dem kan man gå runt o kika lite o  :) Vi måste ju ha något till fredagsmys, så till barnen blev det festis och fruktpure i tub som de älskar, vi köper aldrig vanliga festisar till dem längre för adrian tycker fortfarande om de som finns vid barnmaten och för att säga själv så är de inte så tokiga :) Till mig och älsklingen blir det nötter och bubbelvatten.    

Clara har börjat prata jättemycket nu och sjunger hela tiden, så roligt att höra på. Något hon säger mest varje dag är "åje äv"(gå själv), äppa bej (hjälpa mig), min mamma... Å sångerna hon älskar är lilla snigel, bäbä och blinka lilla stjärna. Men mest av allt är det NEJJ!! O man säger till henne något så säger hon bara nej. Vi får ibland hålla oss för skratt... En bestämd fröken misann,
 
Nyss kom sonen hem och nu blir det en stund framför tv-spelet innan vi ska till stan och hämta älsklingen som varit på en jobbtur med sin praktik.


Tända ljus på bordet och bara mys en stund. Så nu räknar vi ner timmarna till Idol!! Måste ju bli Linni eller Olle som åker ut idag :) Amanda fondell tror jag på :)

/ Mamma till två små hjärtan







Fröken vill bara blåsa ut ljusen hela tiden :)

Behöver skriva för att komma ihåg

2011-10-27 @ 22:18:03

Då jag var liten så skrev jag dagbok och skrev i övrigt mycket. Känner att det behövs även idag, men har inte tagit mig tiden :/. Men nu ska det ändras :)

På dagarna just nu så är jag hemma och studerar, läser för tillfället en kurs som heter "lek och friluftsliv", mycket praktiskt, hur man är en bra lärare i idrott mm. Vi har fått leda lekar med vår klass, varit på läger och fått prova på grunder inom idrott. Det här har jag verkligen längtat efter, lite praktiskt som man har nytta av då man kommer ut och jobbar. För hittils så har alla praktikplatser frågar "Har inte du någon ny lek att lära oss?" Men jag får alltid svara att vi får inte så mycket av det i vår utbildning. Nu har jag hela ryggsäcken full och tänkte jag ska göra en låda och en pärm som jag kan ha med mig ut då jag jobbar och praktiserar.

Idag tog jag en paus i studerandet för att åka och göra nya slingor samt att klippa mitt hår. Nu kom utväxten så lång ner att håret blev livlöst. Var så skönt att bara sitta och bli omskött. Jag blev nöjd som vanligt!  

Idag hämtade jag barnen lite tidigare på min systers begäran :) Vi hade bestämt en sväng på dollarstore idag för att kika runt och köpa en present till mormor som fyller år imorgon. Hon har önskat sig assietter och det visste vi att vi skulle hitta. Sen blev det lite småsaker också. 

Så på kvällen efter middagen så åkte Älsklingen och sonen på hockey och jag tog med min dotter och pappa och åkte till syster. Skulle låna hennes symaskin för att sy ett par överdragsbyxor som sonen har klivit på. MEN maskinen var inte på min sida och tråden envisades med att hoppa ur nålen hela hela tiden. Så min pappa skulle ta de på sitt jobb istället. TACK. Lillprinsessan somnade i bilen och det var bara att lägga ner henne.

Det går så fort med barnen, Clara har blivit torr bara över en vecka av egen vilja, dagis tyckte vi skulle prova och det har fungerat perfekt. Natt som dag är hon torr nu :) Adrian han växer så det knakar med och vill ta eget ansvar han med över att gå på toa. Så det är på olika nivåer pott och toaträning här hemma.

Nu ska jag bara slöa en stund innan det är dax för att kramas med kudden :)

Godnatt allihop :)