Ingen värme men ändå en bra helg

2011-05-29 @ 22:17:16

Ja sommaren tänkte inte komma tidigt i år som det verkar, den som väntar på något gott.

Helgen har bestått av massa trevligheter. Började lördag morgon med att gå på folkrace med barnen, så bubben pratat om det hela året, att se bilar som krockar. Han njöt för fulla muggar, hade kolla på varenda kurva och bil, bilmodellerna var ju inte så många men de som var hade han stenkoll på, medan jag hade fullt upp med att hålla koll så lillasyster inte gick ner för en slänt eller åt stenar. A stod på bordet och tittade med andra barn, men C klättrade upp och ner mest hela tiden. Så roligt de hade de båda två. Tänk att gratis kan vara så roligt.

Senare på lördagen åkte vi till holm med min mormor för lite fix på hennes föräldrars grav, samt en fika hos hennes kusin. Barnen skötte sig utmärkt och kusinen accepterade nyfikna och busiga barn ;) En bra blandning enligt mig. Skönt o mellanlanda någonstans

Söndagen bestod inte av något firande av mig som mamma eftersom pappan i huset inte är på hemmaplan o har kunnat uppvakta mig, men barnen bjöd på morgonmys!! Vi fikade hos kristians mamma ändå så barnen fick träffa dem och deras farbror och kusiner. Små prinsarna, de sötaste som finns. De hade roligt tillsammans och fikade gott.

Slutligen på eftermiddagen åt vi kinamat med alla mormors barn med familjer. Mycket folk lika med många som barnen kunda charma, mest c då som är så duktig på det. Hennes leende kan vel ingen motstå? MNen mycket folk även lika med lång väntan på att ta mat mm. Sen äta kall mat är jag ju van, och så blev det även idag. Men busiga barn är friska barn, men det dröjer ett tag till nästa gång ;) 

Så var det bara duschning kvar för A ikväll o de var inte vad han tänkt sig, men med 3 långa dagar med skola framför mig så måste det göras idag. Jag o sessan tog oss en morgondusch så då var hon färdig :) men prinsen ville inte duscha då :) Lite valmöjligheter får de ibland. 

De sov båda rätt så tidigt och det var behövligt må ja säga. Tid för mig själv behövde jag efter en fullproppad helg. Men älskar när det är full rulle och att få vara med mina älskade små....


 Bjuder på en bild då gumman solade i gungan häromdagen :)

Och Bubben som älskar att sitta med sina traktorer :) men inte lika nöjd då mamma knäpper kort

Långt mellan ggr:na

2011-05-27 @ 22:42:04

Som sagt, det finns inte tid och ork för mig att använda bloggen dagligen, men nu var det dags igen kände jag.

Haft en till mysig dag med finaste älsklingarna. Efter dagis blev det en tripp till Ica Maxi för att handla till fredagsmys och lite annat smått och gott veckan framöver, min älskade syster gjorde mig sällskap, vilket är otroligt skönt att ha 4 ögon på barnen istället för två. Tur att C än så länge sitter I vagnen då man handlar. Adrian har länge blivit lovad en eltandborste men som fattig student man är så har det varit något som fått vänta, men i början av veckan fick jag ett samtal av Älsklingen att det nu var kampanj på just dem. Så idag inhandlades en blixten tandborste till A:s lycka.

Tacos stod på menyn, tredje veckan vi äter de, men ack så gott... Har börjat bli mättare på mindre mat nu känner jag, så det gick inte ner så jättemycket. Barnen mumsade på bra, C hon doppar mest med chips, insett att det inte är mening att ge henne bröd, hon äter de ändå inte. A är det tacksamt att ge mat men även han åt sådär en lagom portion till han var mätt.

A har blivit så stor, han är en lång kille med stora fötter som helt ärvt gener från sin moster och farbror i längd o så. Spännade att följa hans utveckling. Svårt att tänka sig att han varit en liten kille en gång. Vår granne sa de hon med att hin tyckte han växt sen i början av året bara, o ja mamma hinner inte med ens när han drar iväg. Hittade en sida på internet om 5-åringen som säger följande : 

De flesta 5-åringar kan:

• Femåringen förstår 13.000 ord. Talar i 5-8-ords meningar • Kan rita människor och djur
• Förstår skillnader • Kan räckna till 10 och kan några bokstaver
• Kan koncentrera sig i längre perioder • Förstår begreppet tid
• Förstår skillnaden på rätt och fel  • Kommer ihåg berättelser och kan återberätta dem

De mesta har adrian kunnat ett tag. Men just delen med att förstå tid och rätt och fel är något som märks tydligt. Han frågar efter när jag hämtar han på dagis ibland, så svarar jag 4, så svarar han mig med att säga, mamma det heter 16... :) Helt nytt i hans värld och väldigt spännande!

http://mammasidan.se/barn/5 Det finns även fler delar att läsa om här :)

Kvällen avslutade vi med att äta päron, persika, glass/grädde, mycket uppskattat av oss alla tre. Nu salnar vi bara pappa kring mysbordet. Men på tisdag kommer han hem i 5 dagar och då blir de många mysdagar :)

Då de gäller skolan så är det full rulle, har en redovisning och ett litteraturseminarium nästa vecka. Börjar närma sig sig sommarlov nu så de är bara kämpa in i det sista.

Hoppas ni alla haft en mysig kväll för de har vi :) Kram / Mamma till två små hjärtan

Legat på hyllan

2011-05-04 @ 20:36:16

Som många förstår så har tiden varit knapp för att ägna tid åt annat än min familj och skola. Men nu har kristian varit hemma i 7 veckor och ska vara hemma två till. Har varit mysigt att få vara hela familjen. Sen har jag kunnat göra små saker själv, som att bara åka och handla själv har vari otrolig skönt :) Barnen har njutit av att ha pappa hemma, men nu märks de att de är vana och kan trotsa han med!

Jag har börjat promenera ett par ggr i veckan. Så cyklar bubben och jag går, perfekt för de gör att jag måste gå extra fort för att hänga på honom :) Han har fått en ny större cykel nu bubben och cyklar jättebra utan stödhjulen.. stor han blir!! En annan som blir stor är även gumman, Hon är otroligt motoriskt och klättrar upp till rutschkanan utan problem och fixar det mesta.. Språket har hon inte haft tid med men nu har det börjat bubbla riktigt mycket... de senaste orden är "bomma" blomma, "dicka" dricka, "ökk" mjölk, "bom" och "bomma" kom och komma., "eej" nej :) så nu går det undan!!

Barnen har varit lite si o så vid nattningar på senaste tiden, så vi har båda kommit på att det går allra fortast att sitta med de så de båda är på väg att somna.. men då o då kan vi bara lämna efter sång eller saga :)

Plugget går framåt, känner att jag lär mig mycket nu och det är mycket som jag tycker är bra och ha.. men då o då är de bara jobbigt :) längtar efter att få komma ut i arbetslivet och vara upp i det jag trivs med allra mest. Barnen :) De är ju vår framtid så där vill jag vara!!

Var med Adrian till dagis häromdagen och det var så roligt! Först o främst att se hur sonen hade det o sen för egen skull o se deras arbetssätt och så :) Adrian har så bra på dagis nu efter att de ändrat om lite.. Adrian älskar dagis och har många fina kompisar, så tråkigt att de går en kulle efter sommaren där han har många vänner :) Men de blir roligt att han får känna sig störst :) sista året på dagis, trodde aldrig det skulle går så här fort!!

Idag har vi varit till Sara och hennes goa ungar. Vi var ute och lekte först. De hoppade på studsmattan och hade roligt med varandra. Clara hoppade efteråt och förstod på en gång vad de var hon skulle göra! Hoppade och sprang runt runt.. Vi ska fixa skyddsnät till stugans studsmatta också så clara kan hoppa runt.
 Avslutade dagen med middag hos mormor.. Gottigt med biffar och potatis...


Nu har jag en tjatig kille som inte somnar.. Bäst man går dit..


Ha en bra dag / mamma till två små hjärtan