Dop mm,

2011-02-19 @ 21:50:49

Kalla vintern har åter kommit, det har varit 23 grader kallt hela dagen nästan, brr... nu får våren börja tina fram lite.. Fast det känns som den är långt borta nu.
Älsklingen är hemma och det betyder lika med sovmorgon för mig! Riktigt skönt att bara ligga o dra sig, är urusel på att somna om men kan ligga och vila liksom så där på gränsen till sova :) Skööönt!
Vaknade till frukosten och sen var dagen igång!

Clara hade feber i går kväll och var lite varm även i natt så när jag vaknade var även jag jättevarm jus mot den kinden där gumman låg, usch hon håller på att få två ögontänder uppe! de är riktigt jobbigt för henne, febertoppar som kommer och går hela tiden... Men då morgonen kom var hon otroligt pigg och glader! efter att ätit frukost så var hon sig själv igen.


Efter frukost så åkte mina killar och kikade på hockeykupp på ladan. Skön för de att få ha en stund tillsammans och även för mig att bara slappa, eftersom jag lade gumman att sova så fick jag en stund för mig själv! Satt och bara var...

Sen var de Dop-dags igen :) det har kommit många små sötnosar på senaste åren i älsklingens släkt :) nu var det en liten gosse som skulle döpas :) Lille W var så lugn och snäll :) han var så fin! Självklart var det släktprästen som döpte :) Sunkan gör det så högtydligt och vackert! Bättre präst kan nog inte finnas? Ett riktigt fint dop men sötaste gossen :)


Barnen var uppklädda och fina. Adrian hade på sig ett par mörkblå jeans och en blårutig skjorta och ett snyggt halsband såklart :) Clara hade en rosa pikéklänning, ett skärp m. blommor och rosa strumpisar med hjärtan... Sen har jag fått börja sätta upp hennes hår nu... ÄNTLIGEN!! så idag hade hon små söta flätor, och hon låter de även vara nu.... Mina små pluttar var så snälla i kyrkan och bläddrade i psalmerna :) De är inga problem!

Sen länge tillbaka hade älskling bestämt pizza till middag! det blev calzone för oss allihop, och nog var det gottigt.

Kvällen är här och vi har just sett på melodifestivalen, Playtones och Saade gick vidare och de var båda mina favoriter, det gillas! Men lite bessviken på de andra bidragen faktiskt... hade förväntat mer av några andra av de...

Trött som vanlig är man, men får ju även sova imorgon :D


Lite bilder på busarna! ÄLSKAR!

     Clara läser bok och Adrian badar sin Adam :)

Sjuklingar i triss

2011-02-14 @ 21:36:41

Vilken lång vecka och helg det har varit... Gumman blev förkyld på måndagen och jag sjuknade in på torsdagen.. förkylda så vi var alldeles slut. Sen natten mot lördag fick A feber, och precis då C börjat bli fri förkylningen så fick hon feber natten mot söndag :( Så idag då jag var tvungen att gå på skolan så fick A vara med sin sjukskrivna toppen-mormor, men då C måste lyftas då o då fick hon vara med underbara Helena och töserna.
Båda barnen hade haft det jättebra och myst hela dagen :) Imorrn ska A gå men C som haft feber även idag ska vara med Helena även imorrn :) Jag har långdag :(

Att barnen varit sjuka och även jag har resulterat i väldigt dålig "vila". Så idag på skolan gick jag som i dimma, snurrig och skakig, funderade över mitt blodtryck :/... Men bara kämpa på... saknar ju älskling så otroligt nu!!

Är så roligt med mammas lilla gumma som surrar mer och mer. Dessa ord kan hon nu :
"Bampa"= Lampa, Mamma & Pappa, "dadde" = Adde, "Momma"= mormor, "ovva" Vovve, Katten säger "auuu" och vovven säger "ovvovv", "acka"= jacka, "käcke"=täcke, titta, "titta"= sitta, ajaj, "bomma"= komma, kossan säger "uuu", tutte och äta.

Det är säkert fler, men de är de jag kommer på nu :)

A han pratar bara om sin kärlek på dagarna :) De ska bo ihop och ha barn. Adrian har även börja fundera mycket på "kärnfamiljen". Han vet att farmor och farfar bor med varandra och frågar varför inte mormor och morfar gör det. Så idag frågade han min syster, och hon svarade att de inte tyckte om varandra så mycket då de flyttade från varandra. Så sa hon att du kommer träffa flera tjejer du med, då sa han " Nej, jag ska bara bo med J". Det är drömtjejen, och det roliga är att hon har sagt desamma. Då jag hämtade en dag så säger en pojke, " vet du J brukar pussa adrian". Varav J svarar "Jaaa på munnen." åååå  man smälter som mamma :) så säger en annan flicka " De ska bo med varandra, och J vill ha rosa tapeter".... Såååå sött :) Aå de är vad adrian tänker på nu kärlek och kärnfamilj!

Har skola hela veckan.. så bara kämpa!! Nu är det dags för sängen snart...

/ mamma till två små hjärtan...


PS en bild på gumman då hon precis "skypat" med pappa :) och plutar med munnen som hon gör då hon pussat pappa :)

En helg med massa mys

2011-02-06 @ 20:06:31

Älsklingen kom hem i fredags och som vanligt när han är hemma så går tiden så fort!

Igår så var vi med M & J och åkte skridskor, det var lite snö men de gick bra att åka ändå :) A tycker det är roligt med skridskor och kämpar på :) C hon fick sitta i vagnen och mysa, eftersom hjälmen hennes var på dagis, ville jag inte ställa henne på isen, änker på det lilla huvudet, hon var uppe någon sväng, men inte så hon hann bli busig där... :) Sen var det sovning för hennes del :) Men blev en kort sovning på 45 min, inte alls likt henne, så vi var inne och lekte och hade mysigt. K åkte och handlade lite mat, sen stack han iväg på hockey... Vi fick lite besök av min far sim busade lite med barnen och sen var det kvällen för gummsan. jaa som sagt dagen gick jättefort!! Jag och A var uppe ganska länge och såg Toy story 2 :) Så bra filmer så mamma kan inte slita sig heller :) Kvällar med bara A är hur mysiga som helst..

Sen idag så har jag varit iväg med massa skräp, det blir mycket mjölkkartonger, glasburkar och konserver... Så nu är det fint på balkongen också! Så åt vi våfflor till brunch :) Tror snuppan tog igen sin sovning idag med 3,5 timme :) man blir nästan orolig i slutet, så jag väckte henne halv , så hann hon vakna till innan middagen :) K åkte iväg och lånade en slagborr och var iväg med lite presenter till hans kusin som fyllt år och till en liten nykommling i släkten :) Så på hemvägen köpte han med pizza :)

Så efter maten gjorde vi äntligen färdigt i sovrummet med barnens foton på väggarna :) Så borrade k upp en hängare i hallen och sonens gardinstång :) Blev så fint så!!

Så medan jag sitter här så är barnen med pappa i badrummet :) så de är rena till dagis imorgon... Något måste han ju dessutom göra :)

SOLSIDAN ikväll också.... det gillar vi....



shoppade åt barnen igår :) sommaren närmar sig m. stormsteg :) därfö behövs även kläder :) riktigt nöjd med de jag hittade :)

Till A :)


                  




och till C :)

    
Beställde klänningarna först och tänkte sen på hattar, så fanns de exakt de två som fanns i klänningarna :) de var självklart jag skulle ha de!!! :)


Nu ska vi mysa :) / Mamma till två små hjärtan

Studier på halvtid idag...

2011-02-03 @ 22:48:35

Ja idag har jag studerat på halvtid, på morgonkvisten var jag kallsvettig och otroligt slö, så då läste jag mest litteraturen, sedan på efermiddagen blev jag mycket piggare faktiskt och sparkade igång mig själv...
Det är bra intressant, läser just nu om "genus", "ras" och "klass" :) det finns ju överallt som man faktiskt inte tänker på! Och fortfarande är kampen om a kvinnan ska få vara jämlik mannen stor!! Men de ska det bli ändring på ;)

Häromdagen då jag gick med barnen till dagis så svor jag mest hela vägen, det var ju grusat som tusan, och pulkan tog tvärstopp, älsklingarna tycker så mycket om att åka pulka så det är en mysig stund att börja morgonen på, plus frisk luft och en liten promenix. Så nu ar vi vagnen, A går bredvid :) även de är bra för hans skull, till våren då det smält bort all snö o is då får C också börja gå, går man i tid så hinner man :) jag är inte så förtjust i vagn faktiskt utan tycker det är mysigare och bättre att barnen går :) då får man ett helt annat samtal med de :) A gick tidigt själv till dagis och det var alltid lika roligt och höra dagen :) A pinnar på bra bredvid vagnen och är duktig o säger till om han vill vila eller gå saktare :)

Efter dagis idag så tyckte A att vi skulle hälsa på gammelmormor, så jag sa de varför inte... så vi gick hemåt, ringde mormor och åkte, bara på vägen dit så pratade jag med syster och hon ville med :) så vi fick vända, men hade inte hunnit långt...

Vi köpte med oss semla... muuuumms, de var systers idé :) Barnen åt med hela ansiktet och så säger A " i semlan finns det något som är jättegott"... C hon smetade det gottigaste på bordet :) Sötnosarna var så fina!
Men vilda busar hade jag hos min mormor idag, de var överallt och de är inte likt de, C lekte med telefonen och brorsan hängde på, buse gånger två.... Så var skönt att åka hem o lägga de idag, var nog lite trötta fisarna....

Jag sitter och ser på 3:an... något om samlare,,, grejer överallt. åh puh,, de är städat här då vi har stökigt jämfört med de, haha pedantiskt om man jämför.. Otroligt otäckt och äckligt!

Jag hoppas att jag är piggare imorgon! För annars får vi nog ställa in vårat vecko-bad.... Dumt o bada då... men de ska nog gå :)


Ögonen berättar att de är trötta nu så de är bäst man pyser in i sängen... / Mamma till två små hjärtan jfdjajf     Lite spontana bilder på barnen :)

Adrian och clara dansar  En gokram i soffan     Busig storebror kastar snö :) 

Tiden rusar förbi....

2011-02-02 @ 08:44:22

Tänk vad längesen jag bloggade nu! vet inte men de vart ingen tid och lust kvar helt enkelt... :)

Tiden går ju så fort..... men tänkte jag ska starta upp den igen nu!

De har hänt mycket i våra liv, vi har både jag och Kristian börjat i skolan, jag startade på min tredje termin i höstas och Kristian kom in på skola i Stockholm.... När vi fick det beskedet så blev de en konstig känsla, både glad och ledsen samtidigt.... Men vi var båda överens om att det var en chans i livet. Efter att varit arbetslös i tre år så såg de mörkt ut så nu kunde vi skapa lite ljus i tillvaron. Så varannan helg kommer älsklingen hem, annars är han där nere eftersom det inte är distans :( Jag är hemma med våra älsklingar och försöker hålla allt som vanligt för de som de bara går. Rutiner är nog största räddningen!! Sen en stor eloge till dagis som också håller våra barn trygga :)

Clara är nu 1½ år, en livlig tjej som så glad och snäll, dock har bruden humör och har hon börjat med den sidan så kan de vara ett tag... Då skriker hon så hon tappar andan... Även en tjej som stoppar all i munnen och är en hejjare på att klättra! Små ärr här och där, men hon lär sig aldrig lillsnuppan... Sover som en prinsessa på nätterna, vaknar aldrig, kan vara en sväng på kvällen, men aldrig mitt i natten :) Hon springer sen 4 månader tillbaka och har börjat surra mer o mer.
    Hon kan säga "uvuv" till vovven, "maau" till kissen, "dadde" till adde, mamma och pappa, "dä" till där, "bampa" till lampa, nääää och alla egna små ord :)

Adrian är snart 4½, En surrig och klok kille som även han är hur glad och snäll som helst... Han har inte samma humör men han är otroligt bestämd och tjurig! Han är en väldigt intresserad kille och lär sig allt hur lätt som helst, han kan räkna och läsa och allt för det är roligt!! Han älskar att vara på dagis och pratar ofta om sina kamrater där. Mest om sin tjej :) Den 29:e december fick Adrian ta bort sina halsmandlar, vilken annan kille vi fick med oss hem, numera har han aldrig andningsuppehåll på nätterna och snarkar ingenting, så skönt för honom och oss.... Efter de agit bort de så fick vi veta att halsmandlarna var stora som en tonårings!! Läste att det var så många saker som kunde ha orsak av de, varför han inte kunde andas när man ammade och pep och smackade, varför han kissat i sängen, varför han kommi in till oss varenda natt, varför han varit arg på dagarna (för lite sömn på natten). Men nu sover han så bra, kommer fortfarande in på natten men de är nog en vana mer....

Det är mysigt att ha bebis, men de är mycket mysigare utan :) nu när barnen blivit större så är de så mycket annat jag njuter av :) Adrian har börjat skridskoskola 2 ggr i veckan :) Efter julledigheten så var han lite less så vi åker bara en gång nu ett tag, men igår tyckte han de var rikigt roligt!! :) Vi har en barnvakt som är så snäll och passa clara medan, blir så sent med allt för henne annars... Jag själv simmar 1-2 ggr i veckan, de är så hääärligt :) då är barnvakten här också :)

Nyligen har jag lämnat mina sötnosar, men de är aldrig några problem, har de fått sina pussar och kramar så är de nöjda sen o går in o leker :) de är verkligen lättsamma! så nu ska jag sätta mig med studier :) det går bra, men vissa saker förstår ja inte riktigt, det är tur man har en studiegrupp att sitta med ibland.. alltid någon som kan :)

Ha en toppendag allihopa!!! / Mamma till två små hjärtan :)