Veckan som varit :)

2010-01-25 @ 10:46:49

Ny vecka nytt schema :) ja så är de faktiskt, denna vecka har jag mycket roligt jag ska göra :)

Veckan som var så var vi först på babysång på torsdagen :) sen på fredagen blev jag och barnen bjudna på pannkakslunch hos ett par vänner :) Bubben lekte fint med sonen som är halvåret äldre :) och gumman kikade och flinade åt dottern som är 5 månader äldre :) Det är mysigt att åka då alla vi tre har trevligt sällskap :) Grabbarna ville ut o busa i snön också :) De hade jätteskoj båda två. Töserna hade de skojjigt med att känna o flina åt varandra, så sött :) Kommer att lägga in lite bilder sen ikväll :)



Veckans planer :)

Mån: En härlig promenix med hela familjen, :) Hjälpa min sjukskrivna mammsen med hushållning :)
Tis: Myspys med M och lilla M på babysång och lunch :)
Ons: Bus för lillbubben med kompisar och mamma :)
Tors: Babysång i församlingslokalen :)
Fre: Ev. åka och hälsa på vänner som de var längesen vi träffade :)

Jag hoppas verkligen vi håller oss pigga o krya för hela veckan kommer bli superhärligt :) Ska hinna med promenix m. familjen varje dag tänkte jag :)


/Mamma till två små hjärtan

Grattis syster!!!

2010-01-21 @ 23:17:53

En väldigt tidig morgon som jag o lilla bubben startade m. en dusch för att vakna ordentligt. Forstsatte dagen m. babysång med gumman medan bubbarna åkte o shoppade lite på biltema :) Gumman hon älskade sången idag :) hon var verkligen på strålande humör och älskade att titta på alla små bebisar  :) hon fick lite gröt innan hemgång och sen sov hon en bra stund :)

En jätteduktig storebror hj'lpte mig att koka lillasysters första smakisar medan hon sov, Palsternacka och morot :) Vart verkligen superbra :) luktar otroligt gott och är väldigt roligt att kocka :)

Syster yster fyller 25 idag och hade gjort en söt tårta som man hade på kalas som liten, m. nonstop :) vi fikade och myste :) hon hade även en liten önskan, att vi skulle laga ett gott recept vi brukar göra till middag :) vad gör man inte för sin favoritsyster :)

Gott vart de o  mamma var också på middag :) Gummsan var nöjd efter sin första smakis :) mumsade och bara flinade, otroligt att hon blivit så stor :) Den var fullt godkänd då bubben också smakade och sa att den var god !!! Sen var de hockey och mera mys :) Goa T kom förbi en stund också o åt lite tårta :) 

A somnade otroligt snällt, han älskar nattingsstunden :) då vi sjunger och läser och svarar på hans små frågor om allt möjligt :) Vi älskar dig lilla älskling och din syster så otroligt mycket :)

C var inte riktigt lika lättsam idag. eftersom hon börjat m. smakisar och gröt så är de inte lika lätt o göra nr 2, så hon håller på att vänjer sig själv, så jag gav henne massa päron och tack gode gud så hjälpte de ganska fort för vår lilla stackars tjej.

Världens nöjdaste tjej efter smakportioner :)




/Mamma till två små hjärtan

Känns som jag åkt bil hela dagen....

2010-01-19 @ 22:41:36

Gubens sovmorgon idag, men de gör mig inget för de är tokmysigt att sitta o mysa framför morgontv med båda pluttarna, ibland sussar gumman vidare med den som har sovmorgon men idag hade ja båda sötnosarna :)

Vi hade tänkt att kg skulle åka skidor o vi skulle med o gå, men då ja duschat idag så torkade aldrig mitt himla hår!!! Så vi hann inte innan vi skulle åka vidare till mammsen. Hon har nyss opererat bort livmodern och nu mår hon jättebra, lite vinglig var hon efter narkosen, men annars var hon otroligt pigg :) De hittade en muskelknuta, så skönt att de inte var något mer allvarligt :) Hemgång imorgon :) så då får man hjälpa till o handla då hon inte får lyfta, men de gör jag så gärna!! jag älskar min mamma mest av allt :) ^Åhh de låg bebisar på samma avdelning o de är så mysigt att höra småbebisarnas gråt :) såg en liten mörk bebis som hade svart hår, sååå söt. Mina busar de var bara tjuriga idag, så ja hade ju kunnat bytt ut dem,, haha ne då ja är glad att de växer också :)
Med min älskade farmor däremot är de inge vidare :( är absolut inte beredd på att förlora min underbara farmor, jag håller tummarna på att de på något sätt kan förlänga hennes liv och få henne att må bra. :( Less på alla sjukdomar mina äldre hela tiden får/fått.... men ni har alla varit en stor del av mitt liv, älskar er otroligt mycket

Känns som man åmt bil hela dagen eftersom mormor bor så långt ut så vart de en bit från sjukhuset till henne dit o hem. ville verkligen hålla barnen vakna eftersom de annars inte skulle sova då vi kom hem... o ja lyckades, de va mycket systers hjälp också :D

So u think u can dance är ett kungprogram som ja ska se just nu!!! bjuder på lite sötnosar :)


Gumman busar              Matas m. flaska             Bus, äpplet blev 2!!


Semla är mumsigt         Busarna 2 :)        Allt brorsan gör är skojjigt





/Mamma till 2 små hjärtan

Kalasat hos syster...

2010-01-17 @ 00:09:26

Idag tog vi oss allihop en lagom sovmorgon. Ja O gumman var förstås uppe kl 7 först, men vi somnade om sedan till halv tio i alla fall :) Lillbubben vaknade nio och såg bompa en liten stund :) Sen startade dagen :) Eftersom de blir så tajt för oss att ha kalas för systeryster nästa vecka så hade hon det idag istället :) Mumsigt med massa fika, varit duktig på att låta bli det på senaste tiden ska jag vara ärligt, så en bananza-bit var svårt att motstå :) Gumman fick lite grädde på en sked o kollade först skeptiskt på mig men sedan smaskade hon nöjt :)
Syster fick pengar då hon latmasken vill ha en diskmaskin :) De var mysigt o bubben lekte o hade skojj med våran lillkusin som är året äldre än A :) roligt för dem m. :)

Efter ett mysigt fika hos syster tog ja med mig mammsen på affären och handlade till en efterlängtad skink o pastasallad :) Supergott :) Så åt vi lite choklad o myste o busade framför tv:n.... Bubben brände sig på lampan vid sängen när vi skulle vila, stackars lillbubben, men han blev bara lite röd o varm, han var så duktig så o skjöljde i vatten flera ggr :) innan han la sig smörjde vi på lite salva vi hade hemma, han var duktig o sa ingenting sen :) Vi satte på en plasthandske eftersom salvan är så färgrik men tämte ta bort den då jag lägger mig så de får andas lite också :)

Donade en massa då bubben somnade, Diskade o torkade spisen, sen var det tvätt (som vanligt) som vi hjälptes åt med. Så var lördagen slut,  Det går ju så fort tiden här hemma :)

NI ÄR MAMMAS & PAPPAS ALLT :)




/Mamma till 2 små hjärtan

Fläng hit o fläng dit :)

2010-01-13 @ 23:01:01

Haft en rätt så intressant och mysig dag :) Först i morse så klev vi upp halv 8 jag o barnen. K:s sovmorgon idag. Efter frukost fick sonen världens raseri över att han idag inte skulle med då ja o gumman skulle åka själva o hälsa på tvä vänner, jag tyckte inte han hade spec. utbyte av de då de inte finns annat än vi mammor o bebisar o sen skulle vi ut o gå så då blev de helt enkelt bara kallt o tråkigt för honom att hänga på :) Känner honom väl. Han skrek o skrek i morse för han ville med, o inte vara m. pappa!! Ahh när ja kom fram ringde ja o då satt han o såg film så de går ju över fort också :)

Vi tog en promenad med E & Lilla E som är 10 dagar äldre än gumman :) tjejerna sussade hela tiden o vi pratade om ditt o datt som mammor gör :) Så när vi gick in vaknade först lilla E o efter en stund min lilla C :) så då fick de kika lite på varandra, o vila leenden de gav i från sig  :) och de kände o grejjade på varandra :) så roligt så att se... Så åt vi lite lunch där, gumman fick en portion gröt som hon precis börjat äta, jätteduktig var hon som åt upp hela portionen, resten av dagarna ammar jag fortfarande, men snart blir de smakisar  :)

Sen åkte vi hem till kära familjen o bubben var på mycket bättre humör :) vi kokade lite plommonkräm vilket bbubben inte uppskattade så värst, han åt de som var kräm men inte plommona, han äter plommona som de är men de är nog konsitstensen kanske. jag älskar iaf den...

Sen hängde vi på till svågern och svägerskan o lille prinsen på ett litet besök medan karlarna fixade lite på hans egna rum :) Så mysigt att rå om någons annan en stund också :) A han pussade o pussade stup i kvarten på sin lilla kusin. så vackert att se. Gummsan hon gymmade lite medan ja myste på :) hon trivdes bra där en stund :) Surr lite där med o sen vidare,,,,,

Till svärföräldrarna på middag, TACOS var sååååå längesen vi åt det också :) jättegott var de o sen efter vi fikat lite åkte vi hem o gjorde kväll :) Nu är dagen snart slut för min del.... GODNATT


Bjuder på lite nygamla bilder och någon från idag :)

Busfröken :)


Skridskodags :) Så duktig mammas gokille



Visar min fina tågbana :)


Vi var och lekte med Algot en dag här :)


Så sköön bild jag hittade på kameran :)


På Besök hos lilla E i randigt :)



/Mamma till 2 små hjärtan :)

Mysigt fika :)

2010-01-07 @ 22:40:27

Fy o tvi för denna kyla, vi var i alla fall less på att sitta inne så vi tog oss ut, nere vid järnvägsstationen har de gjort en ny gågata som vi tänkte vi skulle ta oss en tripp på. Gubben iklädd fodrade brallor 2 långärmade, fleeceställ o overall + tjocksockar satte vi på snowracern och gumman i strumpbyxor byxor, kortärmad o långarmad, overall och fleeceåkpåse + filt kade vi i vagnen. I slutet av promenixen var karln mins skägg fruset, mitt hår var vitt och Adrian va alldeles rödrosig. Men vi var bara ute ca. 40 min så de var lagomt med luftintagande.

Idag var vi och fikade m. mina älskade ex-studiekamrater, alltid lika mysigt att träffas, barnen lekte så fint med varandra och vi satt o surrade, vart mycket skola först och lite ditt o datt om renovering o tv :) men vi var tvungen att stressa vidare då guben skulle ha bilen till hockeyn :) på vägen hem hämtade ja mammsen :) så hon gjorde mig sällskap och avlöste mig lite med kidsen då bubben skulle sova:) Kvällarna är otroligt låånga och utdragna just nu men men han blir ju större snart :) så då försvinner denn "FAS"....

Nu ska bara gumman sova sen får man en timme egentid innan sängen :)

Julegranen kastas ut ut ut,,, (eller stoppas i kartongen)

2010-01-06 @ 17:48:22

Usch vilken kall dag, syster, jag o Adde som hade tänkt åka skrillor idag, men hu inte i denna kyla. Jag o bubben tog ner granen istället, första året som man slapp joxa m. julgransbelysningen eftersom den ska vi hiva i år, alldeles för många lampor som var paj så man tjänar på att köpa en ny ska ja tro!! skönt att bli av med den, den tar mycket mycket plats. Den lilla på ballisen får stanna där ett tag till den :)

Så har vi bara myst idag, bubben har haft ett antal trevliga utbrott idag. JAG VILL SE GRODAN BOLL IGEN, var ett och JAG VILL HA ALLA BILAR I VARDAGSRUMMET var ett annat, ja de är bra härliga men man ska minsann inte ge med ig, då sitter man där på pottan sen :) gode gud jag vill ha tillbaka min goa rara pojke p heltid nu... men men de är bara njuta medan de är stunder :) till gumman kommer dit så har man fått lite koll på vad som fungerar o inte... :) Älskar bubben mest av allt ändå...

Innan de var dags för middagen så lade ja o gumman oss o sov en stund, så himla mysigt med den snusande lilla  gumman nära sig :) Gumman fortsatte sova medan ja :( var tvungen att fortsätta m. vardagen :) hade hellre legat kvar faktiskt. Gumman har ju börjat med lite smakisar av gröt morgon o kväll nu :) så sööt med gröt över hela munnen, bubben har tusen frågor om hennes gröt o vägrar smaka den :) mitt fina syskonpar ni är så goa....

Så nu har jag satt gladskit nr 1 i badet och gladskit nr 2 sover... helt lagomt kanske hon somnar i lagom tid ikväll :)

ÄLSKAR mina pluttar såååå :)



Bummsan när hon smakade gröt allra första ggn :)



Bubben älskar gröt han med o visst kan han också äta med hela munnen...



/Mamma till två små hjärtan :)

En tripp till Biografen :)

2010-01-03 @ 22:26:33

Sen länge hade vi bestämt att vi (Syster,Thess & jag) skulle ta med Adrian på "Alvin och gänget", för han verkligen älskar första filmen med dem. Så vi var inne i tid köpte chips en varsin rem och dricka. Och det gick super han tittade och diggade och gör som barn gör pratade högt om det han såg. MEN så fort allt gotta var slut haha då ville han hem, mamma som ville se filmen fick verligen ha bra tålamod, "Jag vill hem o leka" :) jag insåg att han är i en otroligt trotsig ålder att vi väntar ett tag, sen de han gillar m. första filmen är då han sjunger o de var ganska lite av de i den här filmen eller i alla fall mindre. men ja tyckte den var ganska skaplig ändå. :)

Precis när vi klev innanför dörren hemma vaknade lillskruttan :) hon hade ätit fint ur flaska medan vi var borta så skönt att de kan funka. :) Mysigt att bara ta m. sig goprinsen ibland också. De behöver han absolut och är värd de så snäll som han varit mot sin lillasyster :) Lite avis är han ju ibland men de går aldrig ut över henne :)

På eftermiddagen klädde jag på barnen och tog de till pulkbacken, fisan somnade på en gång och återigen fick adrian mig för sig själv :) haha man blir barn igen när man åker stjärtlapp i full kareta ner för backen :) idag blåste de dock så mycket så man fick fulla ansiktet med snö, riktigt uppfriskande :)



Vi har ett riktigt sovrum inne hos oss nu:) Vi har flyttat in bubben då han har otroligt jobbiga kvällar och vips så vände de. Man måste ju testa sig själv o både jag o Kristian kom fram till att de var de bästa just nu, de har ju hänt mycket i hans lilla liv också :) blivit storebror och allt :) Våran älskade goprupp :) idag då jag nattade han så vet ja inte hur många pussar jag fick.. hihi osså säger han "mamma de låter inget smack" :) Fisa var med då vi läste idag o de är så mysigt den stunden med mina små hjärtan :)

Nu sitter jag och har lite tid för mig själv då båda barnen sover och kg är o renoverar lite :) Skööönt. gumman kommer nog vilja äta en gång till sen så de är bäst att passa på :) men ja älskar all vaken tid med mina gosisar :)


Näe nu har ja skrivit klart för ikväll :)




Busjäntan :)


Gumman fick också gunga lite :)


Gokillen våran fick en gunghäst av sina morbröder :)


Gladfisen våran :)







/ Mamma till två små hjärtan