Kyrkis, sång och mys i stugan

2010-04-29 @ 22:08:00

Varje torsdag går jag och lilla skönheten på kyrkis och babysång och vi samgår alltid med två mammor och deras barn :) K & lilla dottern I och J & lilla sonen W :) Alltid lika mysigt och trevligt med er :) Gumman somnade en liten stund i vagnen och vaknade nästan på en gång då vi var framme :) Så hon hann busa lite innan det var samling. Eftersom Clara har varit förkyld så var hon inte lika ivrig idag. Så idag tog hon de lugnt och myste med mamma och de gjorde ju klart inte mamma ett dugg ;) De är inte så ofta de händer nu när hon kryper runt. 
    Vi går även babysång som gumman älskar. Hon dansar och bara ler hela tiden :) Det är ett mysigt sätt att träffa andra barn och ha en mysig stund tillsammans samtidigt :) Älskar dig lillgumman...


Kristian hämtade Adrian och jag packade ihop lite saker som skulle med till mammas stuga. Så åkte vi dit idag över dagen. Det hade verkligen tinat bort nästan all snö och de återstod bara en liten snövall som skottades bort. Vi åkte på affären och handlade lite hamburgare, jag o kristian, så stannade barnen kvar med mamma hennes väninna Eva och min syster :) Grillning stod på schemat!! Så väl framme vid stugan så skötte karln i huset grillen och vi krattade och krattade, plockade och gjorde riktigt fint på gården.
    Jag och syster gick till boden och hämtade lite saker som skulle ut igen efter vinter. Upp till boden är det en ramp. Så när jag ska kliva ut så säger de bara "PANG" så står jag på rampen men nere på backen. haha o när jag blir överraskad så där så står jag bara still o vet inte vad som händer... Men min syster sa att jag såg rätt rolig ut där ja bara stod o inte förstod nåt alls,, :) 
    Så himla gott med grillad hamburgare med räksallad och rubbet och att äta utomhus är livet och man såg verkligen att båda mina små älsklingar bara njöt!!! 
     Vi vart kvar bra länge och jag måste bara säga vilka underbart snälla barn vi har fått. Adrian krattade hela tiden och hjälpte sin mormor och Eva hela tiden och Clara hon trivdes med att sitta och mysa i en stol och emmelanåt vara nere på backen (de var så kallt för henne stundvis).
   Innan vi åkte hem fikade vi inomhus eftersom kvällen blev kall och sen åkte vi hem :).

Väl hemma tog jag och stora sötnosen ett härligt bad och sen var han så trött att han somnade nästan med kvällsfikat i munnen :) Han sa till oss att han skulle vila och då hör man efter en stund att han snarkar.. Älskar dig gubben...:) Och gumman fick välling och somnade hos sin far :) Två vackra barm som somnade sött helt enkelt :)

Här kommer lite bilder från vår dag i stugan :)
    

    
   


Tack alla mina nära o kära för idag :) nu sussar jag kudden

/Mamma till två små hjärtan

Otroligt att våren är här...

2010-04-28 @ 18:16:16



Jaa jag säger då de, visst har våren kommit otroligt fort ändå!! Nyss var de liksom snöhögar lite varstans men nuser man snart gröna gräsmattor, just nu är de gula men de går ju fort de med... Alla våra vinterkläder har åkt ini skrubben och ner i källaren. Så häärligt att kunna ta tunna jackan, fingervantar och skor o bara gå ut. Inte tala om barnen, adrian fixar alla kläder själv och clara är de bara ta på en härligt tunn vindjacka eller vindoverall om vi ska ut i sanden :) Så nu kan man vel säga att sommaren kommer med stormsteg....

Vi började dagen med dagislämning och promenad:) Vi mötte upp Caroline och Eline efter dagislämning :) Vi gick småsnirklar och fast de blåste lite här o där så var de härligt :) Vi var vel ute en timme, så trevligt att ha sällskap ibland :) De är även lite farligt med både sol och blåst också för de hettade otroligt då ja väl kom in... Men jaaa lite gratis färg tar ja gärna :)

Tog och röjde lite hemma och fick bort massa reklam och tidningar som låg här o där.. På byrån satte ja en mapp där man kan stoppa viktiga papper eller kanske veckans reklam mm om man vill läsa. blev mycket mycket bättre :) Så tog jag disken och plockade i ordning lite här o där.. Kristan fixade i sovrummet :) Så skönt vissa stunder att vara två hemma, men vissa stunder vill man bara skrika rakt ut, men ja tror vi har lärt oss att inte vara upp i varandra hela tiden, sen flänger ju vi en hel del ja o barnen till släkt o vänner  på dagara :)

När jag hämtade bubben så hade han massor av roligt att berätta om dagen :) Så härligt att höra hans dag ur hans lilla mun :) gofisen min :) 

Nu har ja nyss badat sonen och satt han vid bompa..  Ikväll åker älsklingen iväg med ett par polare o sin broder och ser fotboll. Så jag hoppas på att syster kommer och gör mig sällskap till Greys :)  

Ha en undrbar vårkväll!!!!

/Mamma till två små hjärtan

En lite runda till birsta :)

2010-04-27 @ 19:09:02

Jo då syster varit i sthlm så fick barnen jättefina saker, därbland fick gubben ett par barbapapa-tofflor och en barbapapa solhatt, dock var båda för  små. Även gummans 3 solhattar var för småa. Men vi hade tur att de fanns i birsta, var så otroligt fina :) De enda som vi fick ändra var adrians solhatt som inte fanns i någon större så vi köpte en likadan keps istället :)

 Fast en med snören    Och en solhatt likadag som klänningen + en blöjtrosa :)

Dessa bytte vi till ett par större åt bubben :)  och en blå keps med röda barbapapa barnet som ett flygplan :)

Tack moster du är såå duktig på att köpa fina saker :) Vi älskar dig såå




Så när vi ändå var där åkte vi på max, provade ett nytt GI-mål som hette macho-nacho. Jag tog med kyckling, o den var bara så god. Men guccan var ja inte så jätteförtjust i men resten var jättesmarrigt :) Vår älskade gummsa hon sov hela tiden och även en stund då kom hem. Sen hämtade ja världens vackraste son på dagis, som hade haft en toppendag :) Så fick han lite pappatid medan ja o stumpan åkte till svägerskan och kussen för att ta en promenad :) Lillprinsen blir så stor han med. Vart jättevarmt precis då vi skulle gå o de var verkligen perfekt :)

Så hemma pysslade ja o sonen lite med ett hus gjort av kartong. De gjorde sånna på bollibompa o de är klart mamma pysslig som hon är var snäll o hjälpte sin älskade son med de. En mysig stund är så värdefull :) Så imorrn ska han bara måla de o göra fint, sen ska vi knäppa kort o maila till bollibompa :) Lite spännande på så sätt :) Älskar dig storkillen min... för nu kan man verkligen kalla dig stor!

Nu är de stund för nattning... God  natt alla vänner :) 

Nu skiner pärlan våran!!!

2010-04-26 @ 20:50:43

En hemskt sen frukost startade dagen med. Den äldste här hemma tänkte ta sig sovmorgon medan vi satt o väntade... så ja den vart så sen som kl 10... Sen var de full vart med påklädning och middagslur för gummsan... Hade bestämt träff med mormor kl 11.00 men de höll vi inte ;) Claran förde vi över i bilen men tror ni hon hade tänkt fortsätta sova då? Näe de vore ju dumt  hehe. 
     Vi tog med oss mormor på affären så hon fick handla för ett par dar :) Köpte faktiskt nya nappar ja så nu är gummsan inte napplös längre efter min lilla "kokincident". De har så otroligt goda apelsiner på den affären så jaa de hamnade också i vår vagn :)

Så fort älsklingen hade vaknat i morse så åkte han i väg o köpte bilschampo. De var nämligen min tanke idag, att stortvätta bilen.. Fin blev den vår "Pärla"! både insida o utsida glänser... Bara synd att asfalten förstört så mycket av lacker nertill... Så fick jag en duktig kille som var duktig o hjälpte till :) Han tog mattorna han o gnuggade i full fart. De blir kanske inte nån vaktmästare trots allt?!?! Vi vart hela dagen hos mormor, de liksom var en hel del med bilen som skulle göras rent...
   Innan ja for hem så lämnade jag tillbaka babyliften...  Såååå stor har vår lilla gumma blivit att de blev byte av stol, o i den större sitter hon inte som en boll utan som en riktig Prinsessa :) Tror ja bara ska fixa dit en kudde bakom huvudet, då blir det tipp topp!

Så nu är mina små älsklinga nersussade i sina sängar, dock inte helt kofliktfritt idag, från båda hållen var de lite protester,,, mn de somnad fort ändå... :) Älskar ju er min små gullungar.... Var nyss o kikade in på dem och fick mig ett mysigt leende som alltid men nu såg de bra sött ut, Clara låg med näsan ner i lakanet och rumpan rakt upp i vädret :) och Adrian låg med täcke nästan ända upp till hakan och såg ut som i en sovsäck.. Sååå söööötaaaa. Tälta jaa de måste vi ju göra i sommar förresten ;)

Nu blir de en liten kvällsmacka, sambon är iväg och hjälper en kompis med något... Så jaa de är tytst o skönt o vårt hem ;) rå om dosan lite nu innan de är dags att flytta sig :)









                                 




/Mamma till två små hjärtan

Grattis älskade mamma!!!

2010-04-25 @ 18:43:27

Vad är de för en dag? JO de är min käraste mammas födelsedag!!!! :) Så vi följde henne o köpte tårta och saft (Favvotårtan Bananza var slut :(...)  och åkte sen och hjälpte henne lite hemma, jag o kidsen :) Adrian lekte med min lillkusin lucas och de hade de så roligt tillsammans. Och för att inte tala om att lillfröken hade de bra som hade alla att charma :) 

Vi åkte sedan vidare till svärföräldrarna och hälsade på, våran egna lilla vaktmästare var snabb i gång att kratta bort löv på deras gård, o farfar som satt o njöt i solen fick han upp att gå med skottkärran med honom. De är vår sons högsta dröm att bli vaktmästare har han sagt. I höstas var han ute med vaktmästarna här hemma varjde dag och fick en alldeles egen avkapad kratta till o med. De är haha dock inte mammas dröm att han ska jobba med men de är spännande o höra. Jag måste ta o skriva upp de så att han får höra vad hans första drömyrke var! 
   Lilla sessan var ute o kröp på gräset och satt på deras däck o myste i solen. Hon har börjat äta mat nu men hostan är kvar och lillnäsan är fortfarande rinnig. Vi fick åka hem just för att lilla gumman vart både trött och hungrig. Hon börjar få lagoma sovtider nu o de är verkligen skönt :)

Nu sitter vi o  ser bollibompa, bubben sitter bakom min rygg o myser och snuttan har redan somnat... Tror även att kristian sover faktiskt.. så vi har lite mamma o son mys :) Ska alldes strax börja göra kväll :) 

Grattis igen mamma o hoppas du fick en fin dag. 

Sen ska jag hämta syster och Thess på tåget :) Spännande o höra vad de har haft för nöjen o vad de hittat för spännande i sthlm :)   


/Mamma till två små hjärtan

Mys mys :)

2010-04-24 @ 16:29:32

Jag gick in på bytesadagen, tog den matstolen jag ville ha och gick ut med den till min samåkares bil :) Var först i kassan, kunde inte göras enklre helt enkelt. Mormor har önskat att ha en egen stol hos sig som barnen kan sitta i så de blev en i trä med ett bord till (som mormor betalar). Eftersom den var så billig så hittade man ett dagisskor till lillbubben också, efter att jag tvättat de nu så vart de som i nyskick och en glad kille hemma som fick snygga skor, har 2 par nya att ha hemma så dessa duger jättebra tyckte både jag och han :)

Hemma möttes ja av ett tomt hem. Resten av familjen var nere hos svärmor för at frisera  herrarna :) Gumman får nog vänta med att klippa sig än på ett tag. Så jag tog i lugn o ro hand om tvätten och bjöd in mig på lunch till mamma :) Tror ni inte att Kristian hade gått ner med barnen MED BILNYCKELN...... i FICKAN.. Så jag tog cykeln istället. Så nu har man två nyklippta fräscha herrar hemma ;)

Så har vi hunnit med o lekt ute i lekparken också, med Anna och tvinnsen :) De hann inte leka så väldigt mycket men lite grann.

Så nu ska vi snart hämtas upp av mamma och vara hos henne o ha myslördag! Karln ska försvinna iväg på annat med sin fader :)

Just nu sitter man o bara njuter vart annat som man hoppar till av smärta. Jaa sonen kammar håret på mig, men jaa lite får man vel tåla. "Vill man bli fin får man lida pin" har jag hört :) stämmer de egentligen??

Trevlig helg alla goa vänner :)


/Mamma till två små hjärtan

Lääängesen sist :)

2010-04-23 @ 23:37:01

Ja nu har ja skaffat mig en mall till min blogg :) Den får duga ett tag blev glad över den i alla fall :)

Ja allt är fint med oss, förutom att vår lilla gumma är förkyld :( Hon äter iaf gröt o välling men mat de ratar hon just nu, 4:e dagen idag :( meen de är bara prova då o då.. Har en väldigt matglad kille så ja är inte van en petig liten tös :)

Ja barnen de växer så de knakar.. Clara växer vel inte så mycket på längden men i sig själv. I går ställde ja henne med gåvagnen o kaxiga tösen släppte ena handen o fortsatte så en stund tills hon damp på rumpen :) Hon har börjar krypa riktigt på knänen nu o ibland får man lyssna för att se vart hon tagit väger :) Dörrar är roligt som bara den!! 
   Adrian han växer han med otroligt som en 4-åring gör, mitt i att vara stor o liten o nu lutar de mer åt att vara stor. Han har börjat dagis och pratar bara om de just nu. De pratar dinosaurier just nu. Häromdagen så var nog allt dinosaurier. Frukosten tog i "dinosaurietuggor till o med :) Är så glad över att jag fått min drömplats till honom nu!!! Han vill pröva nya saker hela tiden... jaa idag skulle han visa mig att han kunde stå upp o gunga :) mammas hjärtan. Vad ni kan!!!! Jag älskar er såå otroligt så mina ögon fylls med glädjetårar för allt ni gör :)

Idag har vart en helt vanlig dag. Badat lillstumpan som nyss kommit på att maten kan vara i håret ;) Osså har hon velat sova mycket nu när hon är sjuk så då lade vi henne på balkongen och ja o sonen gick ut o gungade och tränade på att cykla utan stödhjul :) Jätteduktigt av vår älskade prins att prova... o han gr inte upp... haha så fort han nuddar fötterna i backen så säger han bara "ojoj" :)

Jaa så ser vårt liv ut nu. En nyfiken tjej och en son full av sprudlande energi :)





Så här trött kan man vara då man är en liten sjukling...



Premiärcykling, sista gången med stödhjul..



Här är nya favoritplatsen :)



De här var något nytt de!



Lilltjejen våran :)



Buskillen våran



Älskar er mina små liv :) Ni är mitt allt!!!!


/ Mamma till 2 små hjärtan