Hösten är här!!!!

2009-09-29 @ 22:21:18

Vaknade helt utvilad efter att sessan återigen sovit hela natten, gumman du är så underbart snäll o go. Dock var jag vaken i natt efter att haft en jobbig mage och en hostig son. Så då var det bra att hon sov :) Idag slutade vi med dropparna, på Bvc sades de att de räckte med att använda tills nu och gummsan har inte skrikit på hela dagen, lite knorrigare har hon varit men "hon är ju faktiskt bara 2 månader" som min farmor säger och hon har ju rätt, de är stor skillnad att ligga i mammas mysiga mage och sen komma ut i världen :) hon är ändå en superglad bebis, Glad men Bestämd!!!

Vi tog det rätt så lungt idag, var på Lidl och handlade lite med mamma/mormor. Bjöd mamma på lite lunch ocg sen klädde vi på oss och gick ut. Grannen F (8år) kom förbi och lekte det är alltid lika uppskattat från A :) Annars leker bubben otroligt bra själv, nästan så man stör om man lägger sig i, då blir han oftast helt tyst :) Det är ingen dålig egenskap  de inte att leka rollspel med sig själv :) 

Bjöd syster på riktig gourmemiddag. Fiskbullar och potatis m rivna morötter :) näe hon bjöd in sig själv då vi skulle ta en promenix på lövudden/smacken efteråt syster mamma jag och barnen,

Åhh Höst härliga höst, de var så fint ute på promenaden, alla träden hade fått gula härliga blad och hälten låg på marken, det låter så mysigt när man släpar fötterna i löven :) Syster och busen hade de jättekul i löven, De yrde runt om kring de båda. Lillhjärtat skrattade så han höll på att kikna så busig är moster, mammas älskling :) C gumman var lite knorrig men njöt sedan även hon av den mysiga svängen. Alla var påklädda för nästan vinter, utom mamma då som är varmblodig som vanligt. Mössor o vantar på !!!! Vi tittade på vattnet och naturen och bara mös. Väl hemma var barnen väldigt nöjda och båda slumrade fort, Gummsan åt lite mer än vanligt :) frisk luft tar lite på krafterna och sen satt jag bara med gumman i famnen när hon somnade :) mysigare finns inte.  

Mamma först i ledet :)

'



Har man ingen syskonvagn så gör man en :)



Bus i Löven :)



Ja är man tre år och trotsig så är man :)



Ännu en mysig dag med älskade familjen :)

/ Mamma till 2 små hjärtan 

Klädbytardag och Birsta :)

2009-09-29 @ 21:48:34

Klädbytardagarna är något jag går och ser fram emot varje år. Att hitta otroligt fina kläder till så bra pris är jätteroligt!! Sen är kläderna använda och tvättade så alla kemikalier är borta och dessutom är de mjukare :) Det är nästan så man blir snål då något kostar över 30 kr. Jag brukar köa innan de öppnar varje år, men i år så åkte jag för en ¨gång skull en kvart senare, de kändes som att ja inte hade lust att stressa mig in och jag tyckte att de borde ju finnas lite kvar ändå. 
Jag var idag ute efter kläder i strl 104/110 till min stora älskling, och till lilla älsklingen i strl 68, båda älsklingarna var hemma med pappa :).
På bordet med 104 fanns de nästan bara tjejkläder och de som fanns till A var i dåligt skick, men då gick jag till 110 och insåg att han som är 106 lång kan ha den också. Där kunde jag hitta lite mer kläder också :) Gumman hittade jag mycket fint till, klänningar, bodys, byxor och strumpbyxor, de är ju absolut inte slitet mer söndertvättat de som syns. Skor hittade jag även till Prinsen för en tia, helt dugliga vinterskor. De kommer bli så fina så!! A fick även en jättefin väggklocka med nalle Puh :)

Blev en sväng på birsta också, och bubben han ville såklart åka med sin moster in, de är hans stora idol, och de njuter jag av att se såklart !! Lillkusinen L har 4-års kalas imorgon :) och vi hittade det han önskade sig, en verktygslåda och ett pussel. Jag unnande mig även 2 klädesplagg på kappahl. Ett par mörka jeans och en gråsvartrandig tröja. De var 25% på alla byxor så jag fick dem för 300 kr :) helt lagomt. Köpte Strumpbyxor och en mössa till gumman som hon ska ha i vinter. Alla mössor sen A var liten är färdiganvända, de använde han i 2 vintrar så de är inte så fina längre, så vi måste iväg nåt mer o köpa fler mössor till henne och även till bubben :) 

Dagen gick undan idag, vi åt mumsig kyckling till middag och sen bänkade sig K vid hockeyn och jag och barnen såg bollibompa i sovrummet. Det var jättemysigt. Njuter hela dagarna av mina små, en dag är de uteflugna och inte längre mammas "små" älsklingar :)

På kvällen skjutsade jag in syster, T och K till ett par kompisar medan C fick mysa med sin mormor och A följde snällt med i bilen och somnade på vägen hem :)

Tina turner på Tv Sååååå bra :)


// Mamma till 2 små hjärtan

Full dag :)

2009-09-24 @ 22:33:19

En lagomt nöjd tjej vaknade idag efter att sovit hela natten, En väldigt utvilad mamma blev de då också. Stumpan är ju så underbart gosig och vacker och bubben som är världens sötaste och 'ven han supergo :)

Kyrkis utan babysång blev det idag. A och grabbarna var där så vi var kvar inne på kyrkis istället, gumman åt ganska tätt inpå och somnade också så de var bara onödigt att väcka henne. Vi stannade och ritade av älsklingarnas händer, åhh så vacker. måste göra något snyggt av deras händer hemma :) C blev lite bannad då vi höll hennes hand hihi. A älskar just nu att måla sin hand, lite en upptäckt av att de är bara hans  :) Lunch då vi kom hem och ut i lekparken en bra stund. 

Vi hade 2-månaders med bummsan idag. Hon växer så bra lilla skruttan så. Läkaren vände henne på mage och tittade lite rygg och hon visade sina muskler, lyfte huvudet jättebra och log mot sköterskan gjorde hon också :) Storebor stog stolt och tittade på. Han visar upp sin lillasyster för alla han. Så roligt att se syskonen tillsammans, mammahjärtat riktigt smälter då!!!! Då Älsklingen kom hem idag så sa ja de med tårar i ögonen, vi har fått två friska och vackra barn :)

Sen var de bara att stressa vidare. M kom och hade L&B-visning. Det vart jättetrevligt. Träffade både sånna som jag träffar dagligen och sånna som ja inte träffat på jättelänge, var så trevligt med allihop. 6 gäster fick jag ihop och vi vårat vardagsrum vart det helt lagomt. jag hade bjudit in just för att M skulle få visa pch träna och hade ingen press på mina väninnor att beställa, men jag fick ett plagg ändå :) De är roligt med lite överraskingar så. Jag bjöd på smörgåsar och fikabröd, mumsigt såhär på kvällen. Fick även känna på en bebismage, så musig så... De blev så tyst när alla gått hem att klockan tick var inget att tänka på. Tack alla goa vänner för en trevlig kväll!!

Och mammas älskade bubbe han var så trött att ja inte ens hann gå ut ur rummet så sov han. Han var så duktig kille och var som vanligt supersocial med alla :) ja hade så fullt upp så då är de bra att han gärna är social med andra :) Älskar dig killen min...


Älskar hela min familj, gud vad ni gör mina dagar till vackra dagar. Dagar med trots, tårar, glädje och en massa massa kärlek :)
                                                                                            

 



/Mamma till 2 små hjärtan

 

Känslor...

2009-09-23 @ 22:57:42

Började min morgon som jag alltid gör, med mina vackra barn. Sonen vid en sida och dottern åt den andra. Det finns inget bättre sätt att vakna på, älsklingen han vaknar nu alltid då vi sover så jag har ju världens lyx att vakna till deras vackra stämmor :)

Vi var inne mest hela förmiddagen, jag körde igång alla maskiner, tvättmaskin och diskmaskin. Ställde mig själv för renföring och slutligen så satt jag sonen i badet :) Han ville ju prova sina badgrejjer som han fick av min väninna E häromdagen :) Så uppfriskande bubblor fyllde hans bad :) Medans han badade så mös jag lite i soffan med gumman i min famn :) Hon var så nöjd så av att bara gosa och A var nöjd i badet, kan de bli bättre?

Vi fick besök av A och hennes lilla A som är 3 månader äldre än bummsan :) vi satt o surrade om ditt o datt, barnen fick studera varandra lite, A är ju en sån liten glaskit så man vill bara le hela tiden :) C hon tittade lite på han uppifrån och ner hihi de ska börjas i tid ;). Bubben min han var en lite cirkusclown och skulle visa allt han ägde, men han var snäll men väldigt busig och då kan de bli lite våldsamt ibland, men de gick som sagt bra :) Han måste ju få vara 3-åring min prins :)

Vi hann med att vara ute 2 timmar på eftermiddagen vilket var otroligt skönt och uppfriskande. Hösten är ju så frisk :) A gick runt och plockade stora färgglada löv de var roligt att se att han i år reagerade på årstidens skillnader. Gumman sov o sov så skönt i vagnen, A han hade vi ute mycket och så mycket sjuk har han inte varit, ja tror de har stor inverkan den delen :) ska ta o fixa en sovplats åt gumman på balkongen, de sover så mycket bättre där o de gjorde även storebor då han var bebis. Han sov 3 timmar middag tills han var 1½ år när han började dagis så kortades de ner mer o mer o till slut hade han inte intresse alls av att sova. Nån enstaka gång var han trött på dagis och sov nån timme, men de var inte särskilt ofta. Piggelin-kille de :)

På kvällskvisten for vi till mamma en stund, Jag kikade i jotex och hittade lite fina julklappar till både farmor och mormor. sängkläder till farmor och Handduks-set till mormor, har nämligen hört bådas klagan att det är något de saknar. Även sonen och vi fick ett varsitt bäddset :) Sen hämtade jag syster på jobbet idag och gumman fick stanna hos mormor en sväng. Är så stolt över storasyster, från att en gång i tiden varit lugn och väldigt väldigt blyg så har hon vuxit och blivit en som inte viker tum för minsta lilla. Idag berättade hon något jag är väldigt stolt över, :) men vill inte avslöja det nu!!! Hon måste få hinna vara stolt o berätta de själv :) Älskar dig systeryster :) Den enda jag har och de är jag stolt över...

Efter en lugn familjedag så var de bara kvar att hänga tvätt då jag väl kom hem :) Men väldigt rogivande kan jag tycka att de är. Imorrn väntar en ny dag... Bland annat ska vi på 2-månaderskontroll av sessan. Spännande :)

Djupt i mitt hjärta bär jag er.... Läggdags och mys i sängen efter en härlig promenad...

/ Mamma till 2 små hjärtan

Supersocial....

2009-09-21 @ 22:34:58

Hade egentligen tänkt gå och leka ute med A på dagis idag, men halv åtta vaknade skönheterna så då vart de inte tid över helt enkeöt. De blev mål för gumman och för oss och en uppfräschning för mig sen, och då var klockan så pass att barnen hade gått in innan vi kom iväg. Sen hade vi bestämt att promenera till min farmor.

Tycker så synd om farmor, från att varit en "stickmaskin" och korsordslösare så förlorade hon stoer procent av sin syn och kan inte göra något av det längre. Varje år gjorde hon sockar till barnbarn och ibland en tröja eller vantar efter våra önskemål och de var klara fort som attan. Hon sa det idag då jag var dit att dagarna är så långa nu, stackarn de förstår ja ju. Hon har iaf mycket besök av pappa och vi försöker hinna med så ofta som möjligt :) Det är verkligen tur att hon tycdker om att lyssna på radio för det är en stor del av hennes liv. Tack radiopratare för att ni fördriver hennes tid lite...  vi åt lite glass och pratade om ditt och datt. A gick med sin morfar och köpte en glass :) Snälla bubben skötte sig utmärkt..

Vi tog även en sväng till A och tvinsen A & F. Vi gick till lekparken i deras område, barnen lekte inte så mycket med varandra men de hade roligt allihop, så är de ju, de kan inte ha roligt tillsammans jämt. De är ju alltid två och de syndes att A är jämt själv för han pysslade på själv opch trivdes just då med de, de var upp i varandra o surrade och busade lite bara :) Jag o A har ju alltid saker att prata om så de är ju det sociala mellan oss som blir mest. Så vi surrade om ditt och datt. Så avis att hon ska till ullared, men ja nöjer mig med att skicka grejjer med henne istället. Det finns en framtid med..... Vi pratade om att man är nöjd när hösten kommer också. Även fasst sommaren varit trisst nu. De är ju så vacker med alla löven och dess färger och luften som är så frisk, sen är vi båda överens om att de är lite mysfaktor över att börja klä våra pluttar i mössor och jackor. Älsklingen hämtade oss efter jobbet. 
Tack för en bra dag tillsammans :)

Efter middagen flängde vi vidare till mormor, de hade potatisupplockning idag, men jag avstod genom att ja har lillfian, vill inte vara upp i jord och sånt. Men bubben tyckte de var rolig att plocka lite och träffa min kusin L (pojke) som är året äldre än honom fyller 4:a imorgon, Grattis!!! Han kom in efter ett tag och berättade att han åkt traktor. så mysigt att se dessa glittrande ögon på honom. Allra första gången han åkte traktor, ljuden från den är inte så lockande.... Så tuff var mammas älsklingskille idag :) C myste från famn till famn hon :) Då min moster och karl var där och morbror och tjej.  Jag slängde med mig potatis för de är ju som sagt GRATIS, aldrig helt fel. Och så slank en flaska svartvinbärsaft med... mums....


Nu sussar alla älsklingar och sängen väntar för mig med...

Igår var det 2 månader sedan världens stoltaste storebror kom och såg sin syster för första ggn.




/ Mamma till 2 små hjärtan...

Jag vill inte bli gammal och förvirrad....

2009-09-20 @ 21:20:04

Idag kom älsklingen hem från sthlm, de har inte varit så farligt att vara själv, man får ta dagarna i den takten som behövs helt enkelt, vill A tjura lite ja då har jag ordentligt tålamod och är rätt så bestämd och på kvällarna då C var lite knorrig i magen så har jag tålamodet på rätt ställe där med men hon är verkligen en liten ängel på dagarna min lilla tjej. Dessutom har hon sovit hela nätterna då älsklingen vart borta så ja ska absolut inte gnälla. När han kom hem hade han med sig små presenter till alla tre, A fick en lastbil med hans namn på jättefräckt tyckte bubben förstås, C hon fick en jättesöt pipmugg där det stod pappas flicka och jag fick en söt liten ljuslykta med en undrbart vacker text på. man blir glad för en liten kärleksgåva ibland. Otroligt att känslor kan utvecklas så, vi har verkligen funnit varandra ja o min karl :)  

Pappa kom och hälsade på idag, och A suger åt sig honom som en svamp, de busade och grejjade så  de var inte klokt, de hade verkligen jätteroligt, och de är vel bra då jag själv inte haft vidare kontakt sen jag var 12, nu är jag vuxen och för stor för att behöva en "pappa", han känns mer som en "farbror" som frågar hur man mår men inte så mycket mer, mår jag npn gång dåligt så är de inget med de ungefär.  Han har fått en andra chans genom barnen helt enkelt.

Innan middag tog vi oss en promenad till lekparken vid dagis, och då vi är halvvägs så ser vi en Tant som sitter i diket, först trodde ja de var någon som druckit lite väl mycket, men de visade sig att de var en tant på villovägar. så jag hjälpte henne upp och frågade var hon bodde, men hennes skor var absolutn inget för henne att gå på så vi gick och ställde oss vid ett hus också ringde ja min mamma eftersom hon talat om att hon hade hemtjänst tänkte kanske kin mamma hade hand om henne. Men i alla fall kom dem och hämtade henne den stackars tanten, hon hade nog fått för mycket sol också, för då ja sa åt henne att när man blir gammal måste man vara försiktig då fick jag svaret " gammal? jag är 17 år och okysst!!! :) Skönt att hon kom hem tryggt :)

Sen har vi bara ätit middag och gjort alla rutiner. Duschat bubben A Tagit på barnen nattkläderna och bums i säng... C hon sitter i mitt knä som en annan liten prinsessa och gäspar stort, Älskar er mina pluttar :)








Mina älsklingar alldeles färska, mammas prins och prinsessa :)




/ Mamma till 2 små hjärtan  

BIO med bubben :)

2009-09-20 @ 00:13:32

Idag bjöd syster över oss på pannkslunch :) fasst för henne och M blev det pannkaksfrukost bara vi som vaknar och äter "normala tider" hehe. Gott var det och längesen de gjordes är hemma, jag gr oftast tjockpannkaka som sköter sig helt själv :) Han sa de M att de värsta med pannkakor är stekandet och visst är det så...

Sen tog vi oss en sväng till stora staden jag och barnen och Syster och T :) Jag tog egen bil med gumman och  bubben ville såklart åka mes moster i hennes bil. Så jag hann in före medan de hämtade T. De var fri parjkering från 15 så de krävdes inte så mycket parkeringsslantar men såklart så fatatdes de slantar i plånkan, bara vända o hämta mer i bilen, man har ju sina myntfack :) så när ja kommer tillbaka så är de en "LADY" som ställer sog precis bredvid automaten och skyndar sig före.. ibland tror folk att livet är en tävling. Men jag deltar inte i den...

Köpte mig nåt Diadem, lite snoddar och hårspännen eftersom jag bestämt mig för att ha lite längd på håret, så det går att gör något med mitt SUPERraka hår, annars hänger de bara som vanligt och de är bra trisst. De växer ut alldeles för fort då man lagt pengen på att klippa sig också... Då bubben A och hans sällskap kom in så gick vi o kikade på lite leksaker, Krabat är vel en riktig drömaffär, just den saken att leksakerna ligger helt utan kartonger är de finaste, A var i himmelriket bland bilarna och de var riktigt svårt att ta han i handen o bara gå :)

Innan vi fortsatte på nästa äventyr tog vi oss en subwaymacka. Sen lämnade vi lillasyster med S & T och gick vidare till BION, A tyckte de var så spännande att han pekade på alla hus efter vägen och frågade om de var bion :) Vi mötte upp vårt sällskap N och sonen H 3 år & C med barnen C 4 år och A 1 år :) Fick mig ett sött skratt då A säger efter toabesöket " Vad ska vi göra med baguetterna då? Men de ligger ju i magen säger jag. "baguetterna? säger han igen och pekar på biljetterna hihi så tokigt de kan bli :)


De skötte sig utmärkt alla busarna. visst kliade de lite smått i benen på dem men Nicke nyfiken kliade det mest för, En fin film för så fina små  barn :) Tack allihop...

På väg till bilen så stannade ja o Bubben och  tittade först på fontänen och sen gick vi till klätter-ringarna lite :) Och tittade på drakarna också såklart vlket sonen tyckte var jättekul, det glittrade i hans vackra bruna ögon. Tack lilla älskling för en mysig dag med bara dig :)
Älskar dig så oerhört mycket...


Hemma hade C skött sig utmärkt och ätit toppenbra ur flaskan. Mamma passade henne medan vi var borta. A berättade allt för sin syster om äventyret och berättade om busiga nicke :) han älskar verklgien sin syster han.

Så blev det skråvmål och lite lördagsskjutsning på kvällen, Syster och T skulle till en kompis!! :) kom helskinnad hem efter att en Tant kört i fel fil i en av rondellerna och HON tutade på MIG.. hu lämna in körkortet om du är osäker istället för tt sätta andras liv i fara!!!


Älskar de jag lever med så oerhört och varje kväll njuter man av sömnen och längtar efter en ny morgondag med ER :)





/ Mamma till 2 små hjärtan :)

Mammamys

2009-09-18 @ 22:50:45

Efter att tillbringat natten i mammas stuga (med mamma) så kom älsklingen och hämtade oss då han slutade så hann vi vara lite längre :) Det är mycket som ska med till barnen så då slapp mamma stressa till jobbe :) Vi hade med båda vagnarna också så de var verkligen full bil hem :) Vi hade de med för att kunna ta en härlig kvällspromenad med båda barnen.

Idag åkte älsklingen och ett par vänner iväg för grabbkväll så jag och barnen hade kvällen för oss själva, först åkte vi och handlade och sen gjorde vi oss middag, lax&torsk burgare blev det idag :)

Sen satte vi oss framför tv:n m. lite frukt och såg Djungelboken. A:s ögon lyste och han älskade då de sjung, jag sjung m. jag också eftersom C blir så lugn då man sjunger. De var så mysigt att rå om de båda skönheterna helt själv. HÄr hemma är man verkligen älskad från topp till tå :) eller som A säger hela tiden just nu "mamma du är dum" :) Ja vad säger man Magiska Åldern 3!!

Så nattade jag bubben och han var verkligen nöjd med dagen för han somnade jättefort. Mammas favoritkille :) Han är ju så go bubben våran. Ibland är han till salu ;) men vad vore jag utan denna busunge till son )
C somnade också samtidigt men vaknade bara efetr en stund m. knorrig mage, hon får liksom ingen ro då utan vrir oc vänder och stånkar. Efter att fått uttnytja sin blöja till max och ätit så blev hon nöjd igen :) men hihi då var hon piggelin som bara den :) Så lite mys med henne innan läggdags är inte allls fel.... Tösabiten :)

Imorgon blir det bio med bubben o C ska ha barnvakt för första ggn :) Spännande





/ MAmma till 2 små Hjärtan



Fönstershopping :)

2009-09-16 @ 21:14:39

En lugn dag idag inomhus, har sysslat med lite smått och gott som disk och tvätt, så skönt då de är gjort :) Det var ändå inget vidare väder att slita sig ut i så då ska man passa på. C sov mest hela tiden och åt :) A han sat och byggde med lite pärlplattor så då hade jag lagomt med utrymme :)

Med stor bessvikelse vaknade jag i morse och såg all mjölk som jag fryst ner åt gumman stod på bänken sen i går kväll, till helgen ska jag ta bubben på bio och syster ska ha gumman. "Man ska inte gråta över spilld mjölk" sa jag till sonen, så nu har jag pumpat hela dagen coh visst känns de för jag har verkligen producerat mer än vanligt. Så lillbummsan får i alla fall mammas mat på lördag :)

på eftermiddan åkte vi och tittade lite inne på B m. mamma och syster och barnen :). Pengar har jag nada just nu så det var bara fönstershopping för min del, syster hittade nån fin tröja och hon passar ju verkligen i allt :) Jag och mamma tittade på overaller till barnen. Kappahl hade verkligen fina! Mamma ska köpa till barnen i julklapp och de på kappahl fastande vi nog båda mest för. A han hängde bara med och var jättenöjd, såklart då han får vara med sin moster och mormor så är han alltid nöjd :) C Hon had ejag i bärselen och hon sov hela tiden.

Blev en lugn kväll med saga för bubben och kvällsmål m. gumman :)

Nu blir det kändisdjungeln :)

// Mamma till 2 små hjärtan

Älskar mina hjärtan :)

2009-09-15 @ 21:42:30

Att varje dag vakna av antingen två små fötter eller småprat är  helt underbart och värmer mammahjärtat så otroligt. Imorse vaknade jag av gumman, men då ja vänder mig om sitter bubben vaken han med :) två vackra leenden på en o samma gång :) Mornarna funkar så otroligt bra här hemma, mamma som har sämst morgonhumör.

Tog en lång morgonpromenad idag med syster och E med sin lilla dotter E som är 10 dagar äldre än våran sessa. Vi tog en sväng förbi Eon och de känns som tiden går så frto när man har sällskap hela tiden. Jättekul att syster ville med och jättebra för då kunde vi ta barnen i varsin vagn :) A avgudar ju sin moster så otroligt. Allt hon gör vill han göra :) häromdagen så frågade jag vad han skulle jobba med, med moster blev svaret :)

Efter lunch blev A hämtad av deras Farbor F :) Han hade bestämt träff med sin svåger på brandstationen. så kul att han ville göra de, absolut ett toppenidé. Han hade varit lite blyg men han ´berättade om brandbilarna så de var väligt uppskattat. han hade nog haft det roligare än han visat helt enkelt :) K kom hem en sväng efter sin lunch för att skriva på papper om gumman :) Så nu är hon bådas på papper också :)

Kvällen avslutades med bad och en väldigt enkel nattning, med en trotsig 3-åring vet man aldrig vad man har att vänta för nattning. Man vill helst bara mysa honom till sömns men de funkar inte varje dag. Bubben har ju blivit så stor!! Han vet verkligen vad han vill :)

Nu är de snart dags för bummsans sista mål mat.. Så mysigt att sitta helt själv med henne på kvällen och natten :)


// Mamma till två små Hjärtan

Härlig kvällspromenad

2009-09-14 @ 22:57:33

Halv sju i morse väcker sonen mig, för första gången så har han klivit upp och lekt utan att väcka mig, gumman hon sov fortfarande. Igår fick A nämligen en påse med leksaksbilar av en tremänning och i morse så ville han nog bara leka med de då han vaknade att han glömde väcka mig.. Så säger han " mamma kan du hämta min potta"( som låg i bilen) och jag flög upp för eftersom A just lärt sig göra nr 2 där så vill man att han ska hinna i tid. Så A stod i fönstret och tittade då en Väääääldigt nyvaken mamma gick med sömndrucken stil mot bilen. Haha men vad säger bubben då jag kommer in m. pottan och säger " varsågod nu kan du gå på pottan" mamma jag behöver inte BAJSA, men jag tyckte den skulle vara inne". Så var man vaken idag också :)

Och de där m. nycklar!!! Eftersom jag var så trött i morse så kom jag sen inte ihåg var jag lagt nyckeln. Letade verkligen överallt o kom inte ihåg nånting, då klockan var 12 och jag skulle mata gumman så hittade jag den i Bubbens fotölj, hmm där hade ja ju INTE tittat. Men de vart en mysig förmiddag inne med pärlplatta och tågbanelek :) Pärlor och pärlplattor fick han i present o detta ar första gången vi byggde, de var vekrligen mysigt :) Och A tyckte det var jättekul verkligen. Han har blivit mycket för petgrejjer, nu när han målar så målar han inte längre rakt över utan tqar del för del... Så roligt!!!

På kvällen tog jag med bubben A ut på en promenad medan pappa tog med gumman C och hälsade på lite släkt. riktigt mysigt att bara ta m. en ibland. De är ju så lättsamma båda två så de är skönt att de funkar att man bara tar en.
     Syrran och hennes vän M följde också m. A riktigt avgudar honom. Just för att han busar så mycket, de uppskattas ordentligt av A. Och mitt i promenaden så ställer sig A upp i vagnen och alla vi sa åt honom, så säger han lungt " Jag vill ner" ahaa sa syster ner på backen, men då såg jag vad han ville. han ville luta bak ryggen, och hokus pokus så sov min lilla skatt. Det var riktigt skönt ute också... Så mörkt innan vi var hemma bara :(

Så myste ja med gumman lite innan hon också somnade. Åhh vad hon växer fort, men nu börjar små goveck komma och hon ler mest hela dagarna.... Det är verkligen speciellt med ett litet knyte hemma, o de har ju gått så bra med storebror.


Imorgon väntar en ny dag med fullt upp

// Mamma till 2 Hjärtan....

3-årskalas och fotografering....

2009-09-13 @ 21:58:32

Idag drog vi oss bra länge, så skönt. väntade att min far skulle komma idag, men som vanligt med honom så svek han de, väldigt tur att jag inte hade sagt något till A om det, då hade han bara blivit bessviken. Undra när han ska kunna börja hålla de han lovar, bara han som blir lidande ändå i slutänden.

Så var de dags för en av alla bubbens 3-årskalas i år. 1 av 6 totalt. Grattis gumman T, vad stor tjej du blivit nu :D. Vi umgicks o hade trevligt ett par timmar. Fikade lite, såg lite tv medan barnen lekte underbart bra utomhus. De leker mycket sämre tillsammans om vi står som hökar har vi insett både jag o T:s mamma L. Vi satt o kikade lite på Fat Biggest Loser, så roligt att glädjas åt andra som går ner i vikt, just nu ska jag faktiskt säga att jag är nöjd med vikten :D den är ju inte perfekt men jag mår bra och är just nu inte lidande av den. Det kommer ju faktiskt en hel framtid att göra något åt den. De som är med där förstår jag att de vill göra något fort, för de har en hel del kilon att tappa. Roligt att se på i alla fall :D

Känns som vi flängt hela dagen, för efter de åkte vi abra hem och åt lite fort och sen vidare till wifstavarf för att möta upp en kusin till karln min för hon är verkligen superduktig på att fotografera. Så hon var så gullig och fotograferade hela familjen där nere vid vattnet, blev jättevackra bilder. Tack A-L :D hon knäppte även kort på vår lillprins då han var 3 månader som hänger ovanför vår säng :D Så snart är de dags för lillgumman också :D Haha men som m. allt annat när man har barn så går de aldrig som man tänkt sig, gummsan hade lite magknip och var inte glad, så lösningen blev att snabbt dra ut tutten då hon knäppte, o när gumman C var glad så ville inte gubben A vara med på kort, busunge som han är så gick de ju att locka på olika sätt. A-L hade med sig sonen som är lite över 7 så han hjälpte till att fånga hans uppmärksamhet. 

Efter en lång dag så somnade barnen exakt samtidigt, C vid bröstet och A i sin säng då jag läste. Imorgon väntar en ny dag, hoppas solen hälsar på. 



Blir aldrig som man tänkt sig, Pappa tittar ner dottern ledsen, mamma blundar perfekt sonen tittar in :D




Gumman blev glad då hon fick lyftas upp lite



Älskar er

// Mamma till de underbara

Saftkokning m. Mormor

2009-09-11 @ 22:14:05

Usch vad svart de är ute nu, de var inte roligt att gå på toan som ligger i ett hus intill stuga :( man ska vara riktig nödig i så fall. C verkade känna på sig att hon inte var hemma i natt då hon vaknade 2 ggr i natt, först 12 och sedan 4. annars så hoppar hon över 12-målet och vaknar oftast mellan 3 och 6. Men stunden med gumman på natten är såå mysiga, alltid får man se ett vackert leende på de små läpparna. Ett leende som inte liknar A:s annars är de på pricken lika mina älsklingar.
På förmiddagen så tog jag, mamma och Bubben hand om lite höststädning. Mormor var inne och pysslade med lite disk och städning, hon har ju så mycket annat med sitt eget hus, C sussade sött ute i vagnen. Så vi hade varsitt redskap i våra händer :D A sprang runt m. en kratta, mamma satt i rabatten m. en sekatör och jag hade häxsaxen i högsta hugg.


 i stugan



På eftermiddagen hamnade hela min familj hos mormor på middag, vi hade lite saftkokning kvar. De är ju så gott m. svartvinbärssaft, hemma går den åt väldigt fort. Men man ska inte påstå att de är dåligt, de är otroligt mycket vitaminer som vinner över sockret för min del.
Det blev en ganska lång dag, men A hade de så kul och lekte fritt ute, han verkligen njuter av att vara ute i stugan loch hos mormor där det är fritt m. utrymme. Synd man själv inte kan bosätta sig i hus ännu. Han kan leka i timmar m. stenar och gräs bara, bara fantasin sätter gränser hos honom.

Så i bilen somnade mammas gohjärta, och vaknade bara till en sväng då vi väl var hemma. Gumman åt ett mål mat till och somnade sen hon med :D


MAMMATID är ju så viktigt :)



S = Sussi


Kyrkis + Babysång

2009-09-10 @ 14:38:47

Idag vaknade vi tidigt hela familjen, upp och åt lite och sen iväg på Kyrkis. Förra gången var första för hösten, så de var knappt några barn alls. Idag var det betydligt fler. Bubben byggde med tågbanan som vanligt och gumman låg och tittade sig omkring :D Idag var även första gången vi testade babysång för hennes del, A gick då han var liten men då hade de inte så syskon följde med och inte heller kyrkis samtidigt. Så A stannade och målade och C och jag sjäng lite. Toppen för stora älsklingen att han bara kan springa mellan om han känner för de..... Enda mamma var missnöjd med var stora älsklingens humör :( han är så lång o de gör att han känner sig större än alla andra och de i sin tur gör att han då o då ger de mindre tjuvnyp eller så puttar, jag har funderat när detta försvinner :( man blir lite lessen som mamma eftersom man vill inte skälla hela tiden på de man älskar mest av allt. Ja mankan vel trösta sig m. att han kanske har slutat med de om 15 år. Men nånting måste jag göra för att få det att försvinna. Mamma älskar dig ändå Buse...



Efter lunchen satte jag barnen i badet, tänkte bada dem innan vi ska till stugan eftersom det inte finns duschmöjligheter där. De njöt både A & C av att varva ner lite efter kyrkis. Varför bada en i taget då dubbelbad går så mycket fortare, A var så snäll med sin syster så :D När jag höll på att tvätta lilla C så ser jag något orange i vattnet, då var de en herre som fick fart upp när han såg att lillasyster gjort sitt behov :D hon mös bara  :D så ut med vattnet och i med nytt.. Haha mammas lillFia och busFrans.

Så nu ska jag snart ta upp bubben och sen är de bara packa till stugan, dock blir de bara en natt, men med barn har man allt med sig ändå :D

S+K= A & C

Mys och humör ....

2009-09-09 @ 23:22:05

Även idag blev det en promenix med syster, så skönt att börja morgonen med lite frisk luft, dock så åt vi frukost före promenaden i min familj idag. De kurrade bra i magen sist :D Vi tog en runda på en halvtimme, helt lagomt :D

Hem och packa bilen full m. lite picknickmat kan man säga, vi hade bestämt träff med ett par BB-kompisar sen stora älsklingen föddes idag på N-Berget, där är det så perfekt att ses speciellt med barn. En pojke som föddes dagen före A och ett tvillingpar (pojke & flicka) som föddes en vecka efter våran A. De har inte riktigt börjat leka med varandra ännu, men de hade roligt ändå de små :D A var där han trivs allra bäst, i SANDEN m. en traktor. 
Gumman C hon åt o sov, precis som de ska vara. De var ett himla blåsväder så man fick vrida hennes vagn efter vinden. De gjorde ju inte henne något hon sov så gott ändå :D Men det var alldeles klart på himlen så det var ljumma vindar :D

Barnen åker snurran :D R Ville putta på han :D




A och O Leker fint (en stund). Ossian kikar efter barnen

På kvällskvisten städade jag o hjärtat A hans superstökiga vrå. Att en så liten kille kan stöka så otroligt!!! Nu rensade jag ut de han bara "stökar fram" och stoppade i källarn. Sen tog jag tågbanan som han fick i present o stoppade i en bunke och placerade den längst upp på bokhyllan, så får han säga till då han vill leka med den, så slipper alla bitar ligga utspritt för att han inte orkade leka mer :D Man kan inte säga att A hehe hjälpte till så överdrivet mycket utan han lekte med de saker som fortfarande fanns kvar, han är otrolig på att leka rollekar m. sig själv. Gumman fick också vara med, hon låg och tränade sig på magen lite, de var roligt en liten stund. Hon är otroligt snäll och glad C :)




Ett exempel av bubbens lek, munstycket är en gräsklippare.

Så Duktig så mammas gumma.


Så slutade dagen åter med ett himlans humör från nummer 1. Vill inte borsta tänderna, o vill inte kissa, vill inte sova min säng och vill inte att pappa ska natta. Så då håller man i tandborsten tillsammans, man tar på blöja och lägger sig i mammas säng. Sov innan nio och de är ett ganska bra mål :D

 


Nummer två hamnade i bärselen och följde m mig o moster för att hämta T på jobbet.  De  var hon väldigt nöjd med, var vaken hela vägen men somnade på vägen hem.

Alltså en mysig dag m. sötnosarna mina...


FRISK LUFT åhh de bästa som finns .....

 

Social idag...

2009-09-08 @ 23:23:49

Idag kom nog de sista gästerna och firade A. Han farbror och fru (läs faster) kom på en fika och lämnade presenter, han var lite blyg först o visste inte vad han skulle hitta på för bus, men smälte ganska fort :D Han vart så glad för de han fick, verkligen ett roligt år för han har verkligen uppskattat alla sina presenter. Ett jättefint memory och en snygg huvtröja i svart, han vart så stor i den, :) men de är ju även verkligheten han har ju blivit stor nu mammas bubbe...

Gummsan C mös hos de båda hon med :D Hon kinkade lite hos faster S så att kussen i magen började sparka, hihi gulligt... hon vill verkligen vara uppe mest hela tiden, roligt nu när hon vill vara med.

Så lite främmande så där mitt på dagen är inte alls helt fel, speciellt då de uppskattas av båda barnen också.

Innan middagsdags så var vi ut till min mormor och hämtade lite saft som jag kokat där, svartvinbärssaft finns de något godare?? Men trotsåldern bjuder ibland på lite förseningar, inte skulle A åka hem heller, han skulle ju LEKA. Tack för bilbälte och bra tålamod :D

Dagen slutade vi med en kvällsfika och IDOL hos Syster och T. Även deras jobbarkompis I dök upp och gjorde oss sällskap, då hade A någon att charma :D Tack syster för fika, glömde ju att tacka .. Puss på dig...


                                                                 Syster och stora hjärtat på Norra :D

älskar dig från topp till tå :D

Stora killen som fyllt 3 år!!!!

2009-09-08 @ 10:35:27

Ja vad otroligt fort tiden har gått....


A blåser ut de 3 ljusen... Att man kan växa så otroligt :D

Den 1:a september var det 3 år sedan du såg världen...  Älskar dig gubben.... 

Helt nytt

2009-09-07 @ 22:34:39

Ja man har ju länge tänkt sig att skaffa en blogg, men då är de det med TIDEN..... som student på mittuniversitetet och en 2-årig son så fanns helt enkelt inte tiden... MEN nu när jag är hemma och är mammaledig tänkte jag att ja borde nog fixa till något :D Alltid en början....

Syster frågade igår om vi skulle ta en promenix idag före frukost, okey tänkte ju jag, när är före frukost för dig?? För mig är det frukost runt 8 varje morgon då A vaknat till och lilla C ätit :D Av henne fick jag svaret : Vid halv tio tio...

De blev en lagom sväng, bra att vi kunde ta varsin vagn annars hade bubben fått cykla o då är inte grusvägar något alternativ, stödhjulen bara slirar då... Och då vet ja en kille som lessnar fort...

Vi följde även henne på jobbet efter att bjudit in oss själva på brunch :D Så då fick A ta cykeln, den vägen är alldeles perfekt.. 

Så avlsutade vi dagen med Kalas hos Kussen min som fyllde 13, Jadu J :) du har många härliga ungdomsår framför dig... hoppas du tar hand om dem på det perfekta sättet haha men de finns vel inte, alltid något man ångrar

Ja man hinner bara blinka så är mina egna där.... man njuter för fulla muggar av våra små hjärtan :D Häromdagen var vi hos våra vänner och såg lite på Oprah, trodde ja skulle tappa hakan i golvt, då de förklarade vad sex var för en 10.åring... Med karta på alla delar, så 7 år till Älskling så är de bara förklara för A :D Gud vad tidigt de känns!!!!!


I veckan fyllde han ju 3 år... Tiden går så fort..... Tre underbara år som han verkligen utnyttjat väl...
Djupt i mitt hjärta bär jag er.... Läggdags och mys i sängen efter en härlig promenad...   
Myser med barnen i sängen innan sagostund och läggdags...

Välkommen till min nya blogg!

2009-09-07 @ 22:09:44