Den äldre generationen i mitt hjärta

2009-10-20 @ 20:45:08

Idag var vi ut till mormor en sväng, vi var ute mest hela tiden. Älsklingen hjälpte min kära mor med att byta till vintrdäck. Jag och barnen var klädda för att v ara ute med. Gumman hon sussade hela tiden :) Perfekt att ha henne sovandes ute. Frisk luft gör en väl :)

sedan flängde vi vidare till min farmor, hon är en som alltid trivs med sällskap och vi trvis otroligt med henne. Barnen tycker så om henne. A han skrattar alltid högt åt hennes bus och sen är hon så mysig att hon hela tiden sjunger eller ramsar något vackert :) Så vill jag bli som farmor :) 

Jag har alltid haft mina far- och morföräldrar nära hjärtat, de har alltid funnits o sen har de alltid varit raka och ärliga. Som liten hjälper de föräldrarna att stå på sig för vad som är rätt och fel och då man blir större förklarar de för oss barn varför mamma o pappa alltid har rätt och de vackraste av allt nu som vuxen är att dekommer ihåg saker sen man själv var liten på ett annat sätt än föräldrarna gjorde. i deras berättelser låter allt så vackert helt enkelt :) Jag älskar verkligen min 3 generation :). Idag finns de och stöttar då man själv får barn. Det är mysigt för dem att få uppleva en 4:e generation. en extra exrta guldkant :)


Vi var o storhandlade lite på Lidl idag. Bra pris slutade det på och de gillar vi :) sen har man maximalkoll på barnen där då de bara är att kolla i gångarna :)


Nu väntar bra serier.. DP.HOUSWIFES O BROTHERS AND SISTERS... plus hänga tvätt :(



/ mamma till 2 små hjärtan

Lunch-middag...

2009-10-18 @ 21:42:02

Mmmm så mmmysigt det är att vara tvåbarnsmor, man får verkligen en hög dos mys varje dag. Söndag som de är så låg vi o myste extra länge i morse med alla tre älsklingar. Bubbarna och lilla gumman ger mig verkligen allt jag behöver i form av kärlek :)

Barnens morfar kom en sväng och hälsade på, han försöker skapa en fin kontakt med sina barnbarn och de är faktiskt något som uppskattas. A visade som vanligt allt han hade på sitt rum och gumman bjöd på sitt härligt glada humör :).

Vi var bjudna på Lunch-middag idag hos svärföräldrarna. Jag vet ju faktiskt inte vad man ska kalla det då man äter klockan 2 på dagen. Jättegod köttfärsgratäng på indiskt vis tror jag de var :) satt inte helt fel de. Vi var fullt hus och som jag sa till svärfadern så blev vardagsrummet väldigt litet :) Det var vi och Älsklingens bror m. familj som var bjudna :) Så på golvet i vardagsrummet var det våran gumma på ett täcke, lilla M i sin vagnslyft och vovven deras i sin korg :) och A med sina leksaker :) Småttingarna låg och myste för fullt på golvet, med händerna bredvid varandra. Vad busigt det kommer vara nästa år vid den här tiden hemma hos svärföräldrarna :) Med två 1-åringar och en 4-åring och en vovve :) Måste säga att han är otroligt vacker lille M. Det är något särskilt att vara "plastfaster", eftersom jag själv får vänta på syster så får jag mysa med Älsklingens syskonbarn hoppas jag :)
C o M började redan nu med att härma varandra. De sov och åt samtidigt :) Innan hemfärd blev gubben A klippt och han blev så fin så :) storkillen mammas som kan allt själv, visst är de lite jobbigt att inte få hjälpa till :( men de är ju även lkivets gång att de blir självständiga :)

Sen sade vi hejdå till svärföräldrarna som i morgon åker i väg på semester till Egypten. A gav både kramar och pussar vilket var längesen som han gav utan att lirka :)

Väl hemma så var det bollibompa-mys, kvällsfika och kvällssaga :) = Mamma o pappa mys :)


Nu ska vi mysa ner i soffan framför Johan Falk!!!







/Mamma till 2 små hjärtan

Barnen och deras syskondrag :)

2009-10-17 @ 00:29:05

Adrian        OCH         Clara


                                                               

                                                              
               
        







De syns vel att de är syskon :) Gumman är otroligt lik sin far, medan gubben blir lik mig mer :)

Snusat på barnens kusin...

2009-10-16 @ 22:26:45

En hel natts sömn till att börja med :) en hungrig dotter och en morgonpigg son :)

Sedan en dag full med umgänge. Klockan 10 infann vi oss (Jag & mina småhjärtan) i s-åker hos våra vänner. Mamma S och barnen, N som är som våran A och storasyster T som är 2.5 år äldre :) De var jättetrevligt, pojkarna hittade varandra på en gång, såå roligt att se :) T hon myste med lillgumman mest :) Hon tyckte nog att de var bra att grabbarna lekte så bra för då fick hon mysa alldeles själv :) Vi bestämde att umgår något mer nu, de var ju bra längesen sist då pojkarna var ungefär 1½ :) VBåra stora killa vad de växer :)
 
Efter som vi redan var på den orten så bjöd vi in oss på lunch hos min mormor. Hemlagad risgrynsgröt :) de har man tyvärr inte tid att laga själv hemma :( Så gott går ju inte att jämföra med köpt alls :) Vi var där en stund o fikade sedan. Surrade lite som vanligt.. Med mormor kan jag verkligen prata om allt :) Hon står mig väldigt nära. Jag tror hon könner att hon kan säga vad som helst till mig med. A han lekte fint och se låg ute på verandan och sov i vagnliften hela tiden...

Sen var de hem en snabbis, bytte skor då ja insett att mina skor är slut för säsongen o både skick och årstid. Slängde med mig sambon och åkte för att kika på barnens lilla kusin :) Lillplutten M var så söt såååå :) Och gumman vart sååå stor :) dock hade de lika stora händer de två. A älskar ju att vara med sin farbror så lillkusinen vart inte så spännande då man fick busa av sig med farbror F. En annan stolt farbror höll sin lilla brorson som om han vore av glas. huga han var så vacker tyckte vi allihopa. A tyckte han var jättefin han med :) Den lämnade vi de så de fick sova lite. Trött är man ju när man kommit hem med sitt lilla knyte.


Sen vart de hem igen och laga god lax :) de är inte svårt att lyckas med lax :)

Idol var vara bäst idag!!! Älskar Camilla, Tove och Marinette :)



Gumman med de självlysande ögonen :)





/ Mamma till 2 små hjärtan

Den ger sig...

2009-10-15 @ 17:01:41

så var man äntligen frisk från sin tjuriga förkylning. Har snörvlat, hostat och harklat i över 2 veckor och nu är de slut med de. *Snälla* kan vi få klara oss ett tag nu!! C har en lite jobbig näsa och ännu jobbigare då man ska ta ut de sok sitter där inne :( A Han är duktig kille som snörvlade och snöt 3 dar o sen var han pigg kille igen.
så därför förstår ni att ja inte bloggat på ett tag, orken har gått till annat helt enkelt :)


Var m. min mamma till stan idag, stackarn har haft blödningar i flera månader o på VC här i timrå har de inte hänt mycket. Var till en privat istället och de fann orsaken. Spiralen fanns inte kvar!!! ååå vad jag skulle vara irriterad. Jag hade bara med mig C o vi satt o väntade i väntrummet, sen åkte vi till B.sta och inväntade familjen med en fika på donken. Sen gick vi skilda håll jag med min familj och mamma med sin syster. Blev bara ögonshopping idag. hade varken tid eller lust att köpa något idag.

Idag var vi även till Älsklingens farfars grav och till hans morfars minneslund och tände ljus, de är viktigt för oss att ta m. A o C på sånna platser för att förstå var de finns någonstans. Morfarn hann A träffa och de gillade varandra väldigt mycket, A frågar mycket just nu varför han är död och idag då vi var där sa han " Gammelmorfar är sjuk" men ja förklarade för han att då människor dör så blir man frisk. Sen har vi valt att säga att de sover där så man ska vara lugn på kyrkogården. Och nog är mammas lillprins duktig :) han trippade med oss o tände ljusen.

Vi släppte av pappa hemma o sen åkte vi till E som fyllt år. vi har gått i samma klass under högstadiet :) haha vilken "snäll" kille mamma fick med sig. Han var nog busigast i stan just idag, han tog godisar från skålen och kladdade händerna på BORDET, hoppade i soffan och slängde kuddarna på golvet allt medan ja matade gumman. hon var en rätt så nöjd tjej dock trött. så lite får man ju gnälla, hon får hellre säga till än att inte alls göra ljud från sig :) De är ju friska barn som rör sig och säger till i alla fall :)


De har varit en full dag som snart är slut för hälften av familjen. Nu är det snart middag på G :)

/ Mamma till 2 små hjärtan

Söndagsmat i stora fat!!!

2009-10-11 @ 22:04:46

En härlig sovmorgon gav våran prins och sessa oss i morse. Efter att stumpan ätit halv 8 somnade hon om och bubben han satt sig i sängen och såg bompa en stund. så vi slumrade om och bubben smög in på sitt rum och lekte :) kl halv tio kom han in och sken lite, väckte oss och myste lite sen tyckte han nog att dagen skulle börja. Stumpan vaknade med sitt vackra leende hon med.

Vi var bjuden på lunch/middag hos mormor idag. De är liksom för oss en sen lunch och tidig middag då man äter kl 3. Ätrsoppa var på menyn och både mor o syster var bjudna de med. Så de var fullt där hemma, Farmor (som bor där medan hennes badrum repareras), mormor, Karln min, Syster, Jag och barnen :) Mammas storqa pojke är minsann inte kräsen och åt två bra portioner. Men både systra och karln min nekade o åt annat. Vi fikade lite och sen åkte vi hem igen. Syster var så söt och bjöd med mig att äta med henne och hennes "arbetsväninnor" på B-line :) så C kom med mig och A han ville ju också åka någonstans som han så sött sa. Så han hamnade hos sin älskade mormor. De har roligt tillsammans :) busiga som få!!

C åt då vi kom in o de var så perfekt för då fick jag tid för min måltid som blev Tacobuffé :) Gumman var gla o nöjd de mesta skickade laget runt och hade de riktigt lyx :) 

En myskväll med *Ensam mamma söker. 


Nu ska ja o Älsklingen ha lite egentid i form av X-box :) De funkar ju de med... 


Puss mina älsklingar!!!!



Det har kommit Chokladtomtar på affären, här ser ni mina lilla nisse :)
Kan vel inte säga att Rosa är favoritfärgen men all klär en Sessa :)



/ Mamma till 2 små hjärtan 

Brr vad kallt....

2009-10-03 @ 21:32:22

Hösten kom och var först solig och skönt :( men visan stämmer bra "Men oktober och november och december äro grå". Det var inte alls skönt i morse då vi satt oss vid frukostbordet. Vi gade tänkt och åka hela familjen på folkrace idag men då gummsans måltid skulle tajma in sig precis så blev det för kallt att mata henne i bilen. Så bubbarna mina åkte själv istället. Och efter att både C och jag ätit så tog vi oss en promenad istället. när vi nästan var hemma så kom bubbarna hem. Men bara A stannade hemma, K åkte tillbaka :) A hade haft de jättekul och berättade i detalj hur bilarna körde. Också sa han " mamma polisen kom inte och tog dem fasst dem körde fort" hehe vi har förklarat att kör man för fort kommer polisen...
Det hade varit minus vid banan så de var tur att jag tog på overall, men hemma bytte vi till fleeceställ och väst istället :) Sen blev vi ute 2 timmar, så skönt med frisk luft...

Sen vet ja inte vad de var men ja blev jättesugen på varm choklad mitt i kylan. Så vi traskade på affären hehe men väl där så blev jag sugen på bullar och kom på kanelbullens dag i morron :) så de hamnade jäst, mjölk o pärlsocker i korgen istället :)

A hjälpte till och var så duktig så, han hjäpte till med allt och var så stolt . Vi gjorde lite större bullar än vanligt och de blev riktigt fina. A bakade med egen kavel och egen deg och de bullarna blev jättefina :) Med mycket kanel och mycket socker förstås de tyckte han vart så bra :) De som blev för småa de hamnade i munnen.
Medan C låg i sin liggdel på balkongen och sov hela tiden, i 6 timmar sov lilla sessan. och prinsen mammas njöt nog av att få ha mig för sig själv en stund,,,, De är såå mysigt att ha egentid medf en av dem ibland...

Innan kvällen kom låg vi och hade familjemys i sängen, A frågade varför vim skulle göra de för :)


Nu sover mina bubbar och själv sitter ja med sessan brevid mig... så nu ska vi mysa lite för oss själva vi "kvällspigga"

folkraceklädd
Klädd för folkrace..












/ mamma till 2 små hjärtan