Babysång och lite städning

2009-11-26 @ 23:08:15

I morse vaknade jag av två solstrålar som sken rakt in i hjärta på mig. Bubben gosade och bummsan småpratade :)
Jag och C hade babysång på schemat idag så de var bara ta sig upp och äta lite frukost, ge henne frukost och sen slänga sig iväg. A och hennes lillprins har också fått en plats så vi fick sällskap idag :) De älskade verkigen sången och bara tittade på alla instrument hon använde sig av, och alla gosiga djnur som vi sjung om som mysig låg på ett täcke framför oss :) Sen somnade båda sötnosarna på hemvägen :)

Bubben var med pappa på skroten, skönt att rensa bort lite innan allt julpynt o de ska fram :) så bra att han gjorde någon nytta o bra att en överlycklig kille fick följa med  :) Sen blev de risgrynsgröt till frukost, lite julkänslor man fick då. men när man tittade ut så såg man gröna gräset :(

Jag gjorde lite nytta efter lunchen, tog upp alla stolar på bordet de som drar p´å sig så mycket skit .... gnuggade de alldeles vita o fina :) tog även kylen,frysen och alla skåpdörrar då ja ändå var igång :) skönt nu glänser de där inne också... De sista ja gjorde var att ta klorin o gnugga bort älsklingens porträtt m. orange krita på toadörren.. :) Och då fick Guben en snilleblixt o tog de på vår målade vägg där älsklingen också gjort porträtt då han var liten, och de gick faktiskt bort  :) YES!!! de får målas på då vi flyttar men de syns inget nu som man inte går riktigt riktigt nära...

Efter middag hade jag lovat prinsen att gå ut och titta på de nyuppsatta julgranarna :) De kan man kalla julkänslor när man stod nedanför och tittade på lamporna i de stora granarna :) A tyckte att de var jättfina :) sen satte ja honom i badet och sen flöt kvällen på....


Har suttit o funderat lite om ja ska möblera om i sonens rum eftersom han får nya möbler i julklapp... ska göra mig en skiss :) hans prydnadskista hamnar ute på balkongen i alla fall. Kommer flytta hans byrå och hans spis. Så långt har ja komme :)

Näe nu är de dags för sängen :)  Love my story :) A perfect family





















/ Mamma till 2 små hjärtan



Flängt hit och dit

2009-11-25 @ 23:17:25

Började morgonen med att sova alldeles för djupt, hade ställt klockan på 6 för att gölja m. mamma på sjukhuset kl. 7, men mamma väckte mig med dörrklockan tjugo i 7, bara slänga på sig kläder och ta med gumman som jag hade tänkt hinna mata innan och lämna med pappsen. Med en underbar dotter i stolen och 2 frukter i fickan följde jag m. mammsen :) Jag tycker liksom att hon har ju följt mig överallt så nu är det min tur att ge tillbaka faktiskt, det gör jag så gärna. Älskar ju min lilla mamma :)

Vi hämtade sen mammas gohjärta hemma och åkte till birsta, åt lite lunch och sen fick jag välja ett par jeans av mamma i present :) Jag har alltid hatat Jeans de vet de som varit mig närmast hela livet, men nu trivs jag jättebra i det :) nästan som när de är något maträtt man inte gillar, så kan man efter lång tid lära sig äta det. Då sonen var less och tjurig var det dags att röra sig hemåt.

Gummsan var även hon trött så henne bäddade jag ner på balkongen, hon slocknade på en gång. Kan bero på att hon småsomnat hela tiden men eftersom hon är så lättväckt så blev de inga längre stunder. Gojäntan :)
Min buskille har alltid sovit på balkongen och friskare kille kan inte skådas :) Trivs fint med att bara kunna lägga ut dem, kan även därför vara att gumman är lättväckt, men på de flesta ställen utom Birsta kan man sova ute i vagnen :)

Syster ringde idag och bad om lite hjälp på jobbet. Bäst att lyda storasyster "chef". Men de var faktiskt roligt att räkna frysvaror, bara att jag fick den frysen där folk hela tiden handlar, den med kyckling, köttbullar och dyligt... Sen visade hon hur man räknar godiset. Man "väger" de :) haha trodde man räknade lådor jag!! Nu vet jag iaf att jag valt rätt frmatidyrke. Längtar tills jag är färdig Förskolelärare och ha helt olika dagar varje dag, :) Barnen är min framtid medans syster passar perfekt där hon är :)

Kom hem vid 8 och fann att både min prins och sessa sov som stockar. Det är mysigt att se :) Gumman vaknade efter någon timme och ville ha sitt sista mål, så vi gick till syster och såg greys och fikade lite "mumma"... T var självklart också hemma. Så kul för henne att hon hittat en lägenhet här i vårat område hon med :) Hon längtar bara efter att få göra i orning o flytta in nu!! :) De är hon värd....

Näe nu blinkar jag hårt, en tidig dag kräver ibland en tidigare kväll... klockan är ändån halv 12 snart :)

Ska bjuda på mina underbart vackra smådockor :) hihi lillprins och lillsessa, ni är de jag håller närmast mitt hjärta...
Lilla sessan :)
Gumman på gungan allra första gången :)

Gladfisen

Något storebror även älskar....




Nattnatt / Mamma till 2 små hjärtan

Ett liv full av kärlek

2009-11-22 @ 21:32:56

Vårat liv tillsammans är inte det allra rikaste på pengafronten, men det är rikast för oss av kärlek. Storbusen som är 3 år är otroligt framåt och gosig, tusen frågor hela dagarna och allt ska vara perfekt svarat :) Lillfia som nu är 4:a månader har precis börjat sitta med vid matbordet och mumsar majskrok :) Alltid lika glad då man möter hennes blick.... Och såklart den älskade jag bor med. Som om och om igen visar att han har hjärtat på rätt ställe, han har ett väldigt tålamod med mitt "härliga" humör.. Tack älskling för de.

Jag skriver här om lite som betunger eller glädjer mitt hjärta. Min älskade son han är som sagt så otroligt mysig men har en svårighet som bekymrar oss. Han har ett otroligt intresse för dessa små barn som staplar omkring, MEN han har sååå otroligt svårt att veta hur han ska visa det, oftast blir det för hårdhänt och det syns verkligen att han försöker. för hemma med lillasyster är det ALDRIG problem, det menar jag absolut, han myser med henne och gör allt för henne, så jag vet ju så innerligt att han kan vara så där snäll o underbar. för han talar inte om annat då han ser barn ute eller på tv:n, "mamma har du sett vilken söt, den kan vel vi ta hem"? Min älskade älskade lilla kille, du är mig så otroligt nära hjärtat och du vet ju hur mycket mamma älskar dig, men andra gör denna svårighet för honom värre. Jag har aldrig tyckt att skrik och högljudda röster har hjälpt, tvärtom gör det värre :( Men detta är de många som inte förstår. En bestämd röst hjälper så mycket mycket bättre... och sist men inte minst så blir barn också säkrare av att EN person säger till så de slipper höra 3 röster i rad..
Så i mitt mammahjärta ska jag göra allt i min kraft för att få min son att visa sitt goa intresse att skapa kontakt med de små på ett mjukt sätt istället.. Och sen hoppas ja att det även växer bort det "hårdhänta"....

Julen närmar si med stormsteg och kväll för att stanna upp min längtan så satte jag mig framför julmusig faktisk :) så mysig stämning det ger...

Idag har jag varit ute med mammsen i henne lekpark med barnen, hade tänkt sätta gumman i en gunga för de har så bra gungor där, hihi men gumman somnade på promenaden dit. Gubben hade lika roligt som vabligt ed sina leksaker och med sin älskade mormor såklart :) Det var rätt så ruggigt men vi vart ute lite över en timme o se gick vi in till mamma o myste :) A såg lite nalle puh o gumman fortsatte sitt sovande på balkongen :)

Sen bjöd mamma oss på hamburgare och sonen åt korv med mos. C har brjat sitta i matstol och satt med vid bordet, det blev jättetrevligt för henne med :) Alla var mätta o nöjda när vi skilldes åt mamma o vi.

Hem o duscha lite och slå igång en maskin såklart.. vad annars :) Sen var det bollibompa på schemat och en rullande nattning av sonen :) Att sitta tillsammans vid kvällsfikat är så mysigt. Idag tog jag fram en av mina favoritböcker sen jag var barn "Bland tomtar & Troll", läste en jättemysig saga om en tomtenisse som ville ha en endaste julklapp :) Perfekt för A som är så nyfiken på vad nissarna gör och var de bor. Där stod de under en sten :) så då fick vi veta de... :) Medan ja nattade så fick jag be guben att ge gummsan tutten. hon har hittat sin stämma och har operasång här hemma så för att få lite lungt i nattningen så fick hon "ljuddämparen" :)





Näe nu är de kväll och dags för gummans sista mål :)